
|
demirhindi meyvesi. |
|

|
Kereviz yapraðý, havuç, soðan, sarýmsak, maydanoz, patates |
Marmara |
kýrmýzý mercimek, nane, sarýmsak, soðan, baharat. |
Tüm Bölgeler |
kuzu kelle, kuzu paça, kuzu kemiði,
(Ýsteðe göre sarýmsak, biber, limon, sirke) |
Güneydoðu ve Tüm Bölgeler |

|
kuzu eti, nohut, bulgur köftesi, havuç, kurutulmuþ domates, soðan, salça, baharat,tarhun |
|
barbunya, kuru soðan, kuzu eti, salça, sarýmsak, biber, kuru acý biber. |
|
dana incik, ayva, soðan, badem, baharat, salça, üzüm |
|
kestane, kuzu eti, arpacýk soðan, kuru üzüm, tarçýn, karabiber. |
|
pýrasa, pirinç, kýyma, kereviz, havuç, domates, dereotu, soðan, sarýmsak, domates salçasý, baharat. |
|
koyun baðýrsaðý, bulgur, soðan, baharat ve kuzu eti, biber ve domates salçasý. |
Güneydoðu ve Tüm Bölgeler |
kurutulmuþ patlýcan veya biber, býçak kýymasý, pirinç, bulgur, soðan, sarýmsak. |
Gaziantep ve Güneydoðu |
Kuzu eti, nohut, yoðurt, taze sarýmsak, baharat, zeytinyaðý |
Gaziantep |

|
bulgur, soðan, reyhan, yoðurt, zeytinyaðý. |
Van |
Kabak,un,yumurta,taze soðan,sarýmsak,dereotu,maydanoz,baharat |
Tüm Bölgeler |
Pirçikli "bir havuç çeþidi", soðan, sarýmsak, salça, kiþniþ, maydanoz, nar ekþisi,barbunya |
Kilis |
kereviz,soðan,sarýmsak,portakal,baharat. |
Marmara |
kuru patlýcan,soðan,sarýmsak,kuru domates,kuru biber,salça,baharat,limon ekþisi,börülce |
Manisa |
ýspanak, soðan, al biber,yeþil biber,zeytinyaðý |
|
Þalgam, soðan, sarýmsak, havuç, |
|
Nohut, kiþniþ, soðan, sarýmsak,yumurta,susam,bakla |
Ortadoðu/Suriye |

|
pirinç, tereyaðý, et suyu. |
Tüm Bölgeler |
Soðan,taze sarýmsak yapraðý,baharat,sývýyað |
|
hamur, pirinç, kuþ üzümü, çam fýstýðý, badem, tavuk-horoz eti, soðan, tereyaðý. |
Siirt ve Çevresi |

|
ham cevizden, yeþil kabuðu türlü iþlemlerden geçirilerek yapýlýr. |
|
Hamur, fýstýk, þeker, tereyaðý, kaymak (fýrýnda piþer). |
Kilis, Nizip(G.Antep) |
taze peynirli tel kadayýf (sýcak yenilir). |
|
un, irmik, antep fýstýðý, zeytinyaðý, köpük helvasý (çöven köpüðü). |
|
kaynatýlýp kendi kendine soðutulmuþ süt ve dövülmüþ kuru incir.
|
|
baklava türü. |
|
sýrýk domates, badem, susam, kaymak, limon ve þeker.
|
|
kabak, þeker, limon, tahin ya da ceviz (hatay usulü). |
|
patlýcan, þeker, vanilya ve limon.
|
|
|
|
30 Haziran 2025 -07 Temmuz 2025
|