
|
| demirhindi meyvesi. |
|

|
| kýrmýzý mercimek, nane, sarýmsak, soðan, baharat. |
Tüm Bölgeler |
kuzu kelle, kuzu paça, kuzu kemiði,
(Ýsteðe göre sarýmsak, biber, limon, sirke) |
Güneydoðu ve Tüm Bölgeler |
| kemik suyu, kavut unu, bulgur unu, dut kurusu |
|

|
| bulgur, yaðsýz kýyma, kuzu eti, salça, soðan, reyhan,havuç,kabak |
Hatay |
| patlýcan, sarýmsak, kuzu eti, domates, biber, salça, baharat, |
Tüm Bölgeler |
| üzüm yapraðý, pirinç, kýyma, soðan, sarýmsak, baharat |
|
| kestane, kuzu eti,patates,kayýsý,zerdeçal,soðan |
|
| kýrmýzý pancar, býçak kýymasý, soðan, sarýmsak, pirinç, maydanoz, baharat, sirke, salça. |
Güneydoðu Ve Doðu Anadolu |
| bamya, kuzu eti, nohut, domates, ekþi, sarýmsak, salça, |
|
| ayva,kuzu eti, soðan, baharat. |
|
| koyun baðýrsaðý, bulgur, soðan, baharat ve kuzu eti, biber ve domates salçasý. |
Güneydoðu ve Tüm Bölgeler |
| kurutulmuþ patlýcan veya biber, býçak kýymasý, pirinç,soðan, sarýmsak. |
Gaziantep ve Güneydoðu |

|
| bulgur, soðan, reyhan, yoðurt, zeytinyaðý. |
Van |
| Kabak,un,yumurta,taze soðan,sarýmsak,dereotu,maydanoz,baharat |
Tüm Bölgeler |
| kereviz,soðan,sarýmsak,portakal,baharat,havuç |
Marmara |
| tellice mantarý, soðan, baharat. |
|
| pazý kökü, havuç, soðan, sarýmsak, zeytinyaðý. |
|
| kanlýca mantarý, eriþte, yoðurt, safran |
|
| taze iç fasulye,domates ve biber salçasý,sarýmsak, baharat,zeytinyað |
|
| Nohut, kiþniþ, soðan, sarýmsak,yumurta,susam,bakla |
Ortadoðu/Suriye |

|
| pirinç, tereyaðý, et suyu. |
Tüm Bölgeler |
| bulgur, havuç, kereviz, soðan, sarýmsak, patates, domates ve biber salçasý, baharat. |
|
| hamur, pirinç, kuþ üzümü, çam fýstýðý, badem, tavuk-horoz eti, soðan, tereyaðý. |
Siirt ve Çevresi |

|
| ham cevizden, yeþil kabuðu türlü iþlemlerden geçirilerek yapýlýr. |
|
| taze peynirli tel kadayýf (sýcak yenilir). |
|
| un, irmik, antep fýstýðý, zeytinyaðý, köpük helvasý (çöven köpüðü). |
|
| un, niþasta, antep fýstýðý, kaymak, yumurta, þeker, sade yað. |
|
kaynatýlýp kendi kendine soðutulmuþ süt ve dövülmüþ kuru incir.
|
|
sýrýk domates, badem, susam, kaymak, limon ve þeker.
|
|
| kabak, þeker, limon, tahin ya da ceviz (hatay usulü). |
|
patlýcan, þeker, vanilya ve limon.
|
|
|
|
27 Ekim 2025 -03 Kasým 2025
|