
|
demirhindi meyvesi. |
|

|
kýrmýzý mercimek, nane, sarýmsak, soðan, baharat. |
Tüm Bölgeler |
kuzu kelle, kuzu paça, kuzu kemiði,
(Ýsteðe göre sarýmsak, biber, limon, sirke) |
Güneydoðu ve Tüm Bölgeler |
kemik suyu, kavut unu, bulgur unu, dut kurusu |
|

|
bulgur, yaðsýz kýyma, kuzu eti, salça, soðan, reyhan,havuç,erik |
Hatay |
patlýcan, sarýmsak, kuzu eti, domates, biber, salça, baharat, |
Tüm Bölgeler |
üzüm yapraðý, bulgur, kýyma, soðan, sarýmsak, salça, baharat |
|
kestane, kuzu eti,patates,kayýsý,zerdeçal,soðan |
|
kýrmýzý pancar, býçak kýymasý, soðan, sarýmsak, pirinç, maydanoz, baharat, sirke, salça. |
Güneydoðu Ve Doðu Anadolu |
bamya, kuzu eti, nohut, domates, ekþi, sarýmsak, salça, |
|
ayva,kuzu eti, soðan, baharat. |
|
koyun baðýrsaðý, bulgur, soðan, baharat ve kuzu eti, biber ve domates salçasý. |
Güneydoðu ve Tüm Bölgeler |
kurutulmuþ patlýcan veya biber, býçak kýymasý, pirinç, bulgur, soðan, sarýmsak. |
Gaziantep ve Güneydoðu |

|
bulgur, soðan, reyhan, yoðurt, zeytinyaðý. |
Van |
Kabak,un,yumurta,taze soðan,sarýmsak,dereotu,maydanoz,baharat |
Tüm Bölgeler |
kereviz,soðan,sarýmsak,portakal,baharat. |
Marmara |
tellice mantarý, soðan, baharat. |
|
pazý kökü, havuç, soðan, sarýmsak, zeytinyaðý. |
|
kanlýca mantarý, eriþte, yoðurt, safran |
|
taze iç fasulye,domates ve biber salçasý,sarýmsak, baharat,zeytinyað |
|
Nohut, kiþniþ, soðan, sarýmsak,yumurta,susam,bakla |
Ortadoðu/Suriye |

|
pirinç, tereyaðý, et suyu. |
Tüm Bölgeler |
bulgur, havuç, kereviz, soðan, sarýmsak, patates, domates ve biber salçasý, baharat. |
|
hamur, pirinç, kuþ üzümü, çam fýstýðý, badem, tavuk-horoz eti, soðan, tereyaðý. |
Siirt ve Çevresi |

|
ham cevizden, yeþil kabuðu türlü iþlemlerden geçirilerek yapýlýr. |
|
taze peynirli tel kadayýf (sýcak yenilir). |
|
un, irmik, antep fýstýðý, zeytinyaðý, köpük helvasý (çöven köpüðü). |
|
un, niþasta, antep fýstýðý, kaymak, yumurta, þeker, sade yað. |
|
kaynatýlýp kendi kendine soðutulmuþ süt ve dövülmüþ kuru incir.
|
|
sýrýk domates, badem, susam, kaymak, limon ve þeker.
|
|
kabak, þeker, limon, tahin ya da ceviz (hatay usulü). |
|
patlýcan, þeker, vanilya ve limon.
|
|
|
|
30 Haziran 2025 -07 Temmuz 2025
|