
|
|
|

|
| kýrmýzý mercimek, nane, sarýmsak, soðan, baharat. |
Tüm Bölgeler |
| buðday, semizotu, taze biber, yoðurt, |
Adýyaman |
| Sirken otu, yoðurt, bulgur, tarhun. |
|

|
| patlýcan, sarýmsak, kuzu eti, domates, biber, salça, baharat, |
Tüm Bölgeler |
| bulgur, yaðsýz koyun kýymasý, nohut, soðan, sarýmsak, salça, kuzu eti, baharat. |
|
| viþne, kebap kýymasý, arpacýk soðan, domates salçasý. |
|
| bamya, kuzu eti, köz biber,kýrmýzý biber sarýmsak, süt,un, baharat. |
|
| koyun baðýrsaðý, bulgur, soðan, baharat ve kuzu eti, biber ve domates salçasý. |
Güneydoðu ve Tüm Bölgeler |
| kurutulmuþ patlýcan veya biber, býçak kýymasý, pirinç,soðan, sarýmsak. |
Gaziantep ve Güneydoðu |
| Kuzu eti, nohut, yoðurt, taze sarýmsak, baharat, zeytinyaðý |
Gaziantep |

|
| bulgur, soðan, reyhan, yoðurt, zeytinyaðý. |
Van |
| Küllübaþ otu, soðan, sarýmsak, al biber, yeþil biber, zeytinyaðý,patates |
|
| fasulye, soðan, sarýmsak, zeytinyaðý,domates |
|
| Kabak,un,yumurta,taze soðan,sarýmsak,dereotu,maydanoz,baharat |
Tüm Bölgeler |
| Kabak, lor, taze soðan, maydanoz |
|
| Nohut, kiþniþ, soðan, sarýmsak,yumurta,susam,bakla |
Ortadoðu/Suriye |

|
| Bulgur, ýspanak, soðan, biber ve domates salçasý.zeytinyað |
Nizip(G.Antep) |
| pirinç, tereyaðý, et suyu. |
Tüm Bölgeler |
| hamur, pirinç, kuþ üzümü, çam fýstýðý, badem, tavuk-horoz eti, soðan, tereyaðý. |
Siirt ve Çevresi |

|
| ham cevizden, yeþil kabuðu türlü iþlemlerden geçirilerek yapýlýr. |
|
| un, irmik, antep fýstýðý, zeytinyaðý, köpük helvasý (çöven köpüðü). |
|
| hamur, fýstýk, þeker, tereyaðý, kaymak, tarçýn. (fýrýnda piþer) |
|
| Turunçgiller, þeker |
|
| kabak, þeker, limon, tahin ya da ceviz (hatay usulü). |
|
patlýcan, þeker, vanilya ve limon.
|
|
|
|
27 Ekim 2025 -03 Kasým 2025
|