
|
Ayva, þeker |
|

|
kýrmýzý mercimek, nane, sarýmsak, soðan, baharat. |
Tüm Bölgeler |
kuzu kelle, kuzu paça, kuzu kemiði,
(Ýsteðe göre sarýmsak, biber, limon, sirke) |
Güneydoðu ve Tüm Bölgeler |
mendi otu, bulgur, yoðurt. |
|

|
patlýcan, sarýmsak, kuzu eti, domates, biber, salça, baharat, |
Tüm Bölgeler |
beyaz lahana, kýyma, bulgur, soðan, baharat, salçalar. |
Malatya |
pýrasa, kuzu eti, nohut, pirinç, nane, yoðurt,taze sarýmsak |
|
Ayva, kýyma, soðan, pirinç, salça, maydanoz, baharat |
Niðde |
dana eti, patates, soðan, sarýmsak, havuç, baharat,kereviz, þalgam |
|
Bulgur köftesi, sarýmsak, salça, reyhan, kuzu eti, havuç, nar ekþisi |
|
Kuzu kaburga, iç fasulye, soðan, salça, sarýmsak, havuç, baharat |
|
Kuzu kol, bal kabaðý, sirke, soðan, baharat |
|
koyun baðýrsaðý, bulgur, soðan, baharat ve kuzu eti, biber ve domates salçasý. |
Güneydoðu ve Tüm Bölgeler |
kurutulmuþ patlýcan veya biber, býçak kýymasý, pirinç, bulgur, soðan, sarýmsak. |
Gaziantep ve Güneydoðu |

|
bulgur, soðan, reyhan, yoðurt, zeytinyaðý. |
Van |
Soðan, pazý kökü, al biber, börülce, pirinç, baharat, zeytinyaðý |
Güneydoðu |
kereviz,soðan,sarýmsak,portakal,baharat. |
Marmara |
kabak, al biber, soðan, sarýmsak, dereotu, baharat, zeytinyaðý. |
|
ýspanak, soðan, al biber,yeþil biber,zeytinyaðý |
|
Kereviz, soðan, sarýmsak, yumurta, un |
|
Nohut, kiþniþ, soðan, sarýmsak,yumurta,susam,bakla |
Ortadoðu/Suriye |

|
pirinç, tereyaðý, et suyu. |
Tüm Bölgeler |
Bulgur, zeytinyaðý, mercimek, soðan |
Kilis |
hamur, pirinç, kuþ üzümü, çam fýstýðý, badem, tavuk-horoz eti, soðan, tereyaðý. |
Siirt ve Çevresi |

|
ham cevizden, yeþil kabuðu türlü iþlemlerden geçirilerek yapýlýr. |
|
Hamur, fýstýk, þeker, tereyaðý, kaymak (fýrýnda piþer). |
Kilis, Nizip(G.Antep) |
taze peynirli tel kadayýf (sýcak yenilir). |
|
un, irmik, antep fýstýðý, zeytinyaðý, köpük helvasý (çöven köpüðü). |
|
Baklava yufkasý, antep boz fýstýðý, sade yað, þeker þerbeti |
|
kaynatýlýp kendi kendine soðutulmuþ süt ve dövülmüþ kuru incir.
|
|
Turunçgiller, þeker |
|
baklava türü. |
|
sýrýk domates, badem, susam, kaymak, limon ve þeker.
|
|
kabak, þeker, limon, tahin ya da ceviz (hatay usulü). |
|
patlýcan, þeker, vanilya ve limon.
|
|
|
|
30 Haziran 2025 -07 Temmuz 2025
|