
|
|
|

|
kýrmýzý mercimek, nane, sarýmsak, soðan, baharat. |
Tüm Bölgeler |
Mulhiye otu, bulgur, soðan, sarýmsak, salça |
|
kuzu kelle, kuzu paça, kuzu kemiði,
(Ýsteðe göre sarýmsak, biber, limon, sirke) |
Güneydoðu ve Tüm Bölgeler |

|
patlýcan, sarýmsak, kuzu eti, domates, biber, salça, baharat, |
Tüm Bölgeler |
patlýcan, kýyma, domates, biber, salça, soðan, baharat. |
|
dövme, horoz eti, soðan, baharat, tereyaðý,nohut |
|
kara lahana, býçak kýymasý, pirinç, tuz, karabiber, maydanoz, |
Batý Karadeniz |
Ayva,nar,dana eti,maydanoz,soðan,salça,baharatlar |
|
Pancar, bulgur köftesi, kuzu eti, nohut, salça, nane |
|
parça et, süt, biber, sarýmsak, bamya, baharat |
|
kestane, kebap, sarýmsak, domates, biber, nar, baharat. |
|
Kuzu eti, iç fasulye, salça, soðan, biber, baharat |
|
Çükündür, kýyma, pirinç, soðan, maydanoz, baharat |
|
Helis, teke kavurmasý, buðday, nohut, kurutulmuþ yoðurt, fasulye, mercimek, soðan, tereyaðý |
|
koyun baðýrsaðý, bulgur, soðan, baharat ve kuzu eti, biber ve domates salçasý. |
Güneydoðu ve Tüm Bölgeler |
kurutulmuþ patlýcan veya biber, býçak kýymasý, pirinç, bulgur, soðan, sarýmsak. |
Gaziantep ve Güneydoðu |

|
bulgur, soðan, reyhan, yoðurt, zeytinyaðý. |
Van |
fasulye, soðan, sarýmsak, zeytinyaðý,domates |
|
yeþil domates, soðan, sarýmsak, nohut ,zeytinyaðý,baharat |
|
kereviz,soðan,sarýmsak,portakal,baharat. |
Marmara |
ýspanak, soðan, al biber,yeþil biber,zeytinyaðý |
|
Kereviz, soðan, sarýmsak, yumurta, un |
|
Nohut, kiþniþ, soðan, sarýmsak,yumurta,susam,bakla |
Ortadoðu/Suriye |

|
pirinç, tereyaðý, et suyu. |
Tüm Bölgeler |
Viþne suyu ,firik, soðan, nohut, baharat |
|
hamur, pirinç, kuþ üzümü, çam fýstýðý, badem, tavuk-horoz eti, soðan, tereyaðý. |
Siirt ve Çevresi |

|
ham cevizden, yeþil kabuðu türlü iþlemlerden geçirilerek yapýlýr. |
|
Hamur, fýstýk, þeker, tereyaðý, kaymak (fýrýnda piþer). |
Kilis, Nizip(G.Antep) |
taze peynirli tel kadayýf (sýcak yenilir). |
|
un, irmik, antep fýstýðý, zeytinyaðý, köpük helvasý (çöven köpüðü). |
|
Baklava yufkasý, antep boz fýstýðý, sade yað, þeker þerbeti |
|
kaynatýlýp kendi kendine soðutulmuþ süt ve dövülmüþ kuru incir.
|
|
Turunçgiller, þeker |
|
baklava türü. |
|
kabak, þeker, limon, tahin ya da ceviz (hatay usulü). |
|
|
|
30 Haziran 2025 -07 Temmuz 2025
|