
|
|
|

|
| kýrmýzý mercimek, nane, sarýmsak, soðan, baharat. |
Tüm Bölgeler |
| buðday, semizotu, taze biber, yoðurt, |
Adýyaman |
| Bulgur, yabani semizotu, soðan, taze biber ve domates, zeytinyaðý, baharat, limon, salça, sarýmsak |
|

|
| Kabak,kuzu eti,nohut,pirinç,yoðurt,kuru nane |
|
| Acur, kýyma, firik bulguru, soðan, sarýmsak, yoðurt, baharat |
Nizip |
| dana incik, patlýcan, domates, biber, sarýmsak, salça, baharat. |
|
| bamya, kuzu eti, nohut, domates, ekþi, sarýmsak, salça, |
|
| Kuzu eti, yarma buðday, nohut, baharat,ceviz |
|
| soðan, dana kuzu kýyma, domates, baharat, domates ve biber salçasý, patlýcan,arpacýk soýðan |
Kilis |
| koyun baðýrsaðý, bulgur, soðan, baharat ve kuzu eti, biber ve domates salçasý. |
Güneydoðu ve Tüm Bölgeler |
| kurutulmuþ patlýcan veya biber, býçak kýymasý, pirinç,soðan, sarýmsak. |
Gaziantep ve Güneydoðu |

|
| bulgur, soðan, reyhan, yoðurt, zeytinyaðý. |
Van |
| pazý, taze lor, süt, bulgur, reyhan, baharat,zeytinyaðý,soðan |
Doðu Anadolu/Bayburt Çevresi |
| Kabak,un,yumurta,taze soðan,sarýmsak,dereotu,maydanoz,baharat |
Tüm Bölgeler |
| kabak, al biber, soðan, sarýmsak, dereotu, baharat, zeytinyaðý. |
|
| Taze iç barbunya, soðan, patates, kereviz, sarýmsak, soðan, baharat, domates, salçalar,ýspanak,al biber |
Tüm Bölgeler |
| Patlýcan, bulgur köftesi, soðan, sarýmsak, domates, reyhan |
|
| ýspanak, soðan, al biber,yeþil biber,zeytinyaðý,kabak |
|
| Nohut, kiþniþ, soðan, sarýmsak,yumurta,susam,bakla |
Ortadoðu/Suriye |

|
| pirinç, tereyaðý, et suyu. |
Tüm Bölgeler |
| Viþne suyu ,firik, soðan, nohut, baharat |
|
| hamur, pirinç, kuþ üzümü, çam fýstýðý, badem, tavuk-horoz eti, soðan, tereyaðý. |
Siirt ve Çevresi |

|
| ham cevizden, yeþil kabuðu türlü iþlemlerden geçirilerek yapýlýr. |
|
| Hamur, fýstýk, þeker, tereyaðý, kaymak (fýrýnda piþer). |
Kilis, Nizip(G.Antep) |
| taze peynirli tel kadayýf (sýcak yenilir). |
|
| un, irmik, antep fýstýðý, zeytinyaðý, köpük helvasý (çöven köpüðü). |
|
| Baklava yufkasý, antep boz fýstýðý, sade yað, þeker þerbeti |
|
kaynatýlýp kendi kendine soðutulmuþ süt ve dövülmüþ kuru incir.
|
|
| Turunçgiller, þeker |
|
| baklava türü. |
|
| kabak, þeker, limon, tahin ya da ceviz (hatay usulü). |
|
|
|
27 Ekim 2025 -03 Kasým 2025
|