
|
demirhindi meyvesi. |
|

|
kýrmýzý mercimek, nane, sarýmsak, soðan, baharat. |
Tüm Bölgeler |
yoðurt, bulgur, lahana, tarhun,sarýmsak |
|
kuzu kelle, kuzu paça, kuzu kemiði,
(Ýsteðe göre sarýmsak, biber, limon, sirke) |
Güneydoðu ve Tüm Bölgeler |

|
Þalgam, kýyma, pirinç, soðan, maydanoz, süt, baharat,kuþ üzümü |
|
buðday, dana eti, soðan, baharat, tereyaðý,biber |
|
Lahana, kýyma, pirinç, halka soðan, salçalar, reyhan |
Erzincan |
Kuzu eti, bal kabaðý, nohut, soðan, sarýmsak, baharat, salça, ekþi |
|
kuzu kaburga, kurutulmuþ fasulye, kurutulmuþ domates ve biber, soðan, sarýmsak, domates salçasý. |
|
soðan, býçak kýymasý, domates, baharat, domates ve biber salçasý, ayva, pekmez |
Kilis |
pirzola, ayva, soðan, sarýmsak, salça, baharat, nar ekþisi. |
Gaziantep ve Güneydoðu |
koyun baðýrsaðý, bulgur, soðan, baharat ve kuzu eti, biber ve domates salçasý. |
Güneydoðu ve Tüm Bölgeler |
pirinç, koyun eti ve kýymasý, yoðurt, nohut, nane. |
Gaziantep |
kurutulmuþ patlýcan veya biber, býçak kýymasý, pirinç, bulgur, soðan, sarýmsak. |
Gaziantep ve Güneydoðu |
kuzu eti, buðday, nohut, kurutulmuþ yoðurt, fasulye, mercimek, kenevir tohumu, soðan,lüþke otu. |
(Van) |
Kuzu eti, nohut, yoðurt, taze sarýmsak, baharat, zeytinyaðý |
Gaziantep |

|
bulgur, soðan, reyhan, yoðurt, zeytinyaðý. |
Van |
Karalahana,soðan,zeytinyaðý,bulgur,baharat |
|
Kabak,un,yumurta,taze soðan,sarýmsak,dereotu,maydanoz,baharat |
Tüm Bölgeler |
Soðan,sarýmsak,al biber,baharat,mevsim otlarý,zeytinyað |
|
kereviz,soðan,sarýmsak,portakal,baharat. |
Marmara |
Zeytin, sarýmsak, kereviz, patates, limon suyu, baharatlar,kuru domates,kuru biber |
|
kuru patlýcan,soðan,sarýmsak,kuru domates,kuru biber,salça,baharat,limon ekþisi,börülce |
Manisa |
Nohut, kiþniþ, soðan, sarýmsak,yumurta,susam,bakla |
Ortadoðu/Suriye |

|
kuzu eti, pirinç, soðan, nohut, üzüm, havuç, zerdeçal, tane kimyon, karabiber |
|
pirinç, tereyaðý, et suyu. |
Tüm Bölgeler |
Viþne suyu ,firik, soðan, nohut, baharat |
|
hamur, pirinç, kuþ üzümü, çam fýstýðý, badem, tavuk-horoz eti, soðan, tereyaðý. |
Siirt ve Çevresi |

|
ham cevizden, yeþil kabuðu türlü iþlemlerden geçirilerek yapýlýr. |
|
Hamur, fýstýk, þeker, tereyaðý, kaymak (fýrýnda piþer). |
Kilis, Nizip(G.Antep) |
taze peynirli tel kadayýf (sýcak yenilir). |
|
un, irmik, antep fýstýðý, zeytinyaðý, köpük helvasý (çöven köpüðü). |
|
kaynatýlýp kendi kendine soðutulmuþ süt ve dövülmüþ kuru incir.
|
|
baklava türü. |
|
sýrýk domates, badem, susam, kaymak, limon ve þeker.
|
|
kabak, þeker, limon, tahin ya da ceviz (hatay usulü). |
|
patlýcan, þeker, vanilya ve limon.
|
|
|
|
30 Haziran 2025 -07 Temmuz 2025
|