
|
demirhindi meyvesi. |
|

|
kýrmýzý mercimek, nane, sarýmsak, soðan, baharat. |
Tüm Bölgeler |
kuzu kelle, kuzu paça, kuzu kemiði,
(Ýsteðe göre sarýmsak, biber, limon, sirke) |
Güneydoðu ve Tüm Bölgeler |
dövme buðday, nohut, yeþil mercimek, salça, tarhun, soðan, baharat, zeytinyaðý,domates,biber, |
|

|
barbunya, kuru soðan, kuzu eti, salça, sarýmsak, biber, kuru acý biber. |
|
Ayva, kuzu eti, bulgur köftesi, kurutulmuþ domates, kurutulmuþ biber, salça, soðan, nohut, baharat |
|
kara lahana, býçak kýymasý, pirinç, tuz, karabiber, maydanoz, |
Batý Karadeniz |
Hamur, kýyma, pirinç, nane, süzme yoðurt.Tarhun |
Nizip(G.Antep) |
kereviz, kýyma, süt, pirinç, soðan, maydanoz, tarhun, baharat.tereyað |
Marmara ve Çevresi |
Taze sarýmsak, kuzu eti, soðan, un, nohut, baharat |
Tüm Bölgeler |
dana eti,soðan, baharat,domates,biber, patates
|
|
kestane, kebap, sarýmsak, domates, biber, nar, baharat. |
|
koyun baðýrsaðý, bulgur, soðan, baharat ve kuzu eti, biber ve domates salçasý. |
Güneydoðu ve Tüm Bölgeler |
kurutulmuþ patlýcan veya biber, býçak kýymasý, pirinç, bulgur, soðan, sarýmsak. |
Gaziantep ve Güneydoðu |

|
bulgur, soðan, reyhan, yoðurt, zeytinyaðý. |
Van |
Kabak,un,yumurta,taze soðan,sarýmsak,dereotu,maydanoz,baharat |
Tüm Bölgeler |
Kuru patlýcan, kuru biber,kuru domates, soðan, maydanoz, patates, domates ve biber salçasý |
Güneydoðu |
kereviz,soðan,sarýmsak,portakal,baharat. |
Marmara |
pancar, soðan, börülce, zeytinyaðý. |
|
karnabahar, soðan, sarýmsak, limon suyu, baharat,zeytinyað |
|
Nohut, kiþniþ, soðan, sarýmsak,yumurta,susam,bakla |
Ortadoðu/Suriye |

|
pirinç, tereyaðý, et suyu. |
Tüm Bölgeler |
Bulgur, ýspýt, soðan, baharat |
|
hamur, pirinç, kuþ üzümü, çam fýstýðý, badem, tavuk-horoz eti, soðan, tereyaðý. |
Siirt ve Çevresi |

|
ham cevizden, yeþil kabuðu türlü iþlemlerden geçirilerek yapýlýr. |
|
Hamur, fýstýk, þeker, tereyaðý, kaymak (fýrýnda piþer). |
Kilis, Nizip(G.Antep) |
taze peynirli tel kadayýf (sýcak yenilir). |
|
un, irmik, antep fýstýðý, zeytinyaðý, köpük helvasý (çöven köpüðü). |
|
kaynatýlýp kendi kendine soðutulmuþ süt ve dövülmüþ kuru incir.
|
|
baklava türü. |
|
sýrýk domates, badem, susam, kaymak, limon ve þeker.
|
|
kabak, þeker, limon, tahin ya da ceviz (hatay usulü). |
|
patlýcan, þeker, vanilya ve limon.
|
|
|
|
30 Haziran 2025 -07 Temmuz 2025
|