
|
demirhindi meyvesi. |
|

|
kýrmýzý mercimek, nane, sarýmsak, soðan, baharat. |
Tüm Bölgeler |
kuzu kelle, kuzu paça, kuzu kemiði,
(Ýsteðe göre sarýmsak, biber, limon, sirke) |
Güneydoðu ve Tüm Bölgeler |
buðday, nohut, soðan, sarýmsak, domates salçasý, baharat, kemik suyu,kuzu eti |
|

|
barbunya, kuru soðan, kuzu eti, salça, sarýmsak, biber, kuru acý biber. |
|
kestane, kuzu eti,patates,kayýsý,zerdeçal,soðan |
|
Ayva, kuzu incik, soðan,sarýmsak,domates biber salçasý,nar ekþisi |
Tüm Bölgeler |
dövme, horoz eti, soðan, baharat, tereyaðý,nohut |
|
yeþil sarýmsak, kebap kýymasý, domates salçasý, biber salçasý, karabiber. |
|
Lahana, kýyma, pirinç, halka soðan, salçalar, reyhan |
Erzincan |
koyun baðýrsaðý, bulgur, soðan, baharat ve kuzu eti, biber ve domates salçasý. |
Güneydoðu ve Tüm Bölgeler |
pirinç, koyun eti ve kýymasý, yoðurt, nohut, nane. |
Gaziantep |
kurutulmuþ patlýcan veya biber, býçak kýymasý, pirinç, bulgur, soðan, sarýmsak. |
Gaziantep ve Güneydoðu |

|
bulgur, soðan, reyhan, yoðurt, zeytinyaðý. |
Van |
soðan, þevketi bostan, limon,un terbiyesi |
|
Kabak,un,yumurta,taze soðan,sarýmsak,dereotu,maydanoz,baharat |
Tüm Bölgeler |
Soðan,sarýmsak,al biber,baharat,mevsim otlarý,zeytinyað |
|
Kuru patlýcan, kuru biber,kuru domates, soðan, maydanoz, patates, domates ve biber salçasý |
Güneydoðu |
kereviz,soðan,sarýmsak,portakal,baharat. |
Marmara |
yer elmasý, zeytinyaðý |
|
Nohut, kiþniþ, soðan, sarýmsak,yumurta,susam,bakla |
Ortadoðu/Suriye |

|
pirinç, tereyaðý, et suyu. |
Tüm Bölgeler |
Kýrmýzý pancar, bulgur, soðan, zeytinyaðý,baharat |
|
hamur, pirinç, kuþ üzümü, çam fýstýðý, badem, tavuk-horoz eti, soðan, tereyaðý. |
Siirt ve Çevresi |

|
ham cevizden, yeþil kabuðu türlü iþlemlerden geçirilerek yapýlýr. |
|
Hamur, fýstýk, þeker, tereyaðý, kaymak (fýrýnda piþer). |
Kilis, Nizip(G.Antep) |
taze peynirli tel kadayýf (sýcak yenilir). |
|
un, irmik, antep fýstýðý, zeytinyaðý, köpük helvasý (çöven köpüðü). |
|
kaynatýlýp kendi kendine soðutulmuþ süt ve dövülmüþ kuru incir.
|
|
baklava türü. |
|
sýrýk domates, badem, susam, kaymak, limon ve þeker.
|
|
kabak, þeker, limon, tahin ya da ceviz (hatay usulü). |
|
patlýcan, þeker, vanilya ve limon.
|
|
|
|
30 Haziran 2025 -07 Temmuz 2025
|