
|
demirhindi meyvesi. |
|

|
kýrmýzý mercimek, nane, sarýmsak, soðan, baharat. |
Tüm Bölgeler |
kuzu kelle, kuzu paça, kuzu kemiði,
(Ýsteðe göre sarýmsak, biber, limon, sirke) |
Güneydoðu ve Tüm Bölgeler |
dövme buðday, nohut, yeþil mercimek, salça, tarhun, soðan, baharat, zeytinyaðý,domates,biber, |
|

|
barbunya, kuru soðan, kuzu eti, salça, sarýmsak, biber, kuru acý biber. |
|
kýyma, pirinç, patates, soðan, sarýmsak, un, kemik suyu, baharat. |
|
kara lahana, býçak kýymasý, pirinç, tuz, karabiber, maydanoz, |
Batý Karadeniz |
yoðurt.bulgur köftesi, kavurma, nohut, kuru nane, kelek |
|
Þalgam, kýyma, pirinç, soðan, maydanoz, süt, baharat,kuþ üzümü |
|
kestane, kuzu eti, arpacýk soðan, kuru üzüm, tarçýn, karabiber. |
|
pirzola, ayva, soðan, sarýmsak, salça, baharat, nar ekþisi. |
Gaziantep ve Güneydoðu |
koyun baðýrsaðý, bulgur, soðan, baharat ve kuzu eti, biber ve domates salçasý. |
Güneydoðu ve Tüm Bölgeler |
kurutulmuþ patlýcan veya biber, býçak kýymasý, pirinç, bulgur, soðan, sarýmsak. |
Gaziantep ve Güneydoðu |
Kuzu eti, nohut, yoðurt, taze sarýmsak, baharat, zeytinyaðý |
Gaziantep |

|
bulgur, soðan, reyhan, yoðurt, zeytinyaðý. |
Van |
Kabak,un,yumurta,taze soðan,sarýmsak,dereotu,maydanoz,baharat |
Tüm Bölgeler |
Kurutulmuþ fasulye, soðan, sarýmsak, kuru domates, zeytinyaðý |
|
kereviz,soðan,sarýmsak,portakal,baharat. |
Marmara |
löbye, soðan, sarýmsak,taze sarýmsak yapraðý,al biber,zeytinyaðý,baharat |
|
yer elmasý, zeytinyaðý |
|
Nohut, kiþniþ, soðan, sarýmsak,yumurta,susam,bakla |
Ortadoðu/Suriye |

|
pirinç, tereyaðý, et suyu. |
Tüm Bölgeler |
hamur, pirinç, kuþ üzümü, çam fýstýðý, badem, tavuk-horoz eti, soðan, tereyaðý. |
Siirt ve Çevresi |
bulgur, þehriye, sývýyað,soðan,baharat, |
Tüm Bölgeler |

|
ham cevizden, yeþil kabuðu türlü iþlemlerden geçirilerek yapýlýr. |
|
taze peynirli tel kadayýf (sýcak yenilir). |
|
un, irmik, antep fýstýðý, zeytinyaðý, köpük helvasý (çöven köpüðü). |
|
hamur, fýstýk, þeker, tereyaðý, kaymak, tarçýn. (fýrýnda piþer) |
|
kaynatýlýp kendi kendine soðutulmuþ süt ve dövülmüþ kuru incir.
|
|
baklava türü. |
|
sýrýk domates, badem, susam, kaymak, limon ve þeker.
|
|
kabak, þeker, limon, tahin ya da ceviz (hatay usulü). |
|
patlýcan, þeker, vanilya ve limon.
|
|
|
|
30 Haziran 2025 -07 Temmuz 2025
|