
|
demirhindi meyvesi. |
|

|
kýrmýzý mercimek, nane, sarýmsak, soðan, baharat. |
Tüm Bölgeler |
yoðurt, bulgur, lahana, tarhun,sarýmsak |
|
kuzu kelle, kuzu paça, kuzu kemiði,
(Ýsteðe göre sarýmsak, biber, limon, sirke) |
Güneydoðu ve Tüm Bölgeler |

|
patlýcan, sarýmsak, kuzu eti, domates, biber, salça, baharat, |
Tüm Bölgeler |
dövme, horoz eti, soðan, baharat, tereyaðý,nohut |
|
kara lahana, býçak kýymasý, pirinç, tuz, karabiber, maydanoz, |
Batý Karadeniz |
Kuzu eti,soðan,sarýmsak,baharat,nar |
Hakkari ve Çevresi |
bulgur köftesi, kavurma, nohut, havuç, reyhan, salça, ekþi, baharat. |
Doðu Anadolu ve Çevresi |
kereviz, kýyma, süt, pirinç, soðan, maydanoz, tarhun, baharat.tereyað |
Marmara ve Çevresi |
kuzu eti, kurutulmuþ taze fasulye, kurutulmuþ domates, kurutulmuþ biber, soðan, sarýmsak, salça. |
|
kestane, kuzu eti, arpacýk soðan, kuru üzüm, tarçýn, karabiber. |
|
þalgam, kuzu eti, nohut, yoðurt, nane. |
|
koyun baðýrsaðý, bulgur, soðan, baharat ve kuzu eti, biber ve domates salçasý. |
Güneydoðu ve Tüm Bölgeler |
kurutulmuþ patlýcan veya biber, býçak kýymasý, pirinç, bulgur, soðan, sarýmsak. |
Gaziantep ve Güneydoðu |

|
bulgur, soðan, reyhan, yoðurt, zeytinyaðý. |
Van |
Kabak,un,yumurta,taze soðan,sarýmsak,dereotu,maydanoz,baharat |
Tüm Bölgeler |
Zeytinyaðý,sarýmsak,yoðurt,ceviz,fasulye |
|
kereviz,soðan,sarýmsak,portakal,baharat. |
Marmara |
Soðan, sarýmsak, barbunya, limon, domates salçasý, biber salçasý, zeytinyaðý. |
Tüm Bölgeler |
Nohut, kiþniþ, soðan, sarýmsak,yumurta,susam,bakla |
Ortadoðu/Suriye |

|
pirinç, tereyaðý, et suyu. |
Tüm Bölgeler |
ýspanak, baharatlar, soðan, salçalar, sarýmsak |
|
hamur, pirinç, kuþ üzümü, çam fýstýðý, badem, tavuk-horoz eti, soðan, tereyaðý. |
Siirt ve Çevresi |

|
ham cevizden, yeþil kabuðu türlü iþlemlerden geçirilerek yapýlýr. |
|
taze peynirli tel kadayýf (sýcak yenilir). |
|
un, irmik, antep fýstýðý, zeytinyaðý, köpük helvasý (çöven köpüðü). |
|
hamur, fýstýk, þeker, tereyaðý, kaymak, tarçýn. (fýrýnda piþer) |
|
kaynatýlýp kendi kendine soðutulmuþ süt ve dövülmüþ kuru incir.
|
|
baklava türü. |
|
sýrýk domates, badem, susam, kaymak, limon ve þeker.
|
|
kabak, þeker, limon, tahin ya da ceviz (hatay usulü). |
|
patlýcan, þeker, vanilya ve limon.
|
|
|
|
30 Haziran 2025 -07 Temmuz 2025
|