
|
| demirhindi meyvesi. |
|

|
| kýrmýzý mercimek, nane, sarýmsak, soðan, baharat. |
Tüm Bölgeler |
| yoðurt, bulgur, lahana, tarhun,sarýmsak |
|
kuzu kelle, kuzu paça, kuzu kemiði,
(Ýsteðe göre sarýmsak, biber, limon, sirke) |
Güneydoðu ve Tüm Bölgeler |

|
| patlýcan, sarýmsak, kuzu eti, domates, biber, salça, baharat, |
Tüm Bölgeler |
| dövme, horoz eti, soðan, baharat, tereyaðý,nohut,tereyað,ceviz |
|
| kara lahana, býçak kýymasý, pirinç, tuz, karabiber, maydanoz, |
Batý Karadeniz |
| Dana eti,soðan,baharat,nar, avya, maydanoz, domates ve biber salçasý |
Hakkari ve Çevresi |
| bulgur köftesi, kavurma, nohut, havuç, reyhan, salça, ekþi, baharat. |
Doðu Anadolu ve Çevresi |
| kereviz,dana kuzu kýyma, süt, pirinç, soðan, maydanoz, tarhun, baharat.tereyað,kuþ üzümü |
Marmara ve Çevresi |
| kuzu eti, kurutulmuþ taze fasulye, kurutulmuþ domates, kurutulmuþ biber, soðan, sarýmsak, salça. |
|
| kestane, kuzu eti, arpacýk soðan, kuru üzüm, tarçýn, karabiber. |
|
| þalgam, kuzu eti, nohut, yoðurt, nane. |
|
| koyun baðýrsaðý, bulgur, soðan, baharat ve kuzu eti, biber ve domates salçasý. |
Güneydoðu ve Tüm Bölgeler |
| kurutulmuþ patlýcan veya biber, býçak kýymasý, pirinç,soðan, sarýmsak. |
Gaziantep ve Güneydoðu |

|
| bulgur, soðan, reyhan, yoðurt, zeytinyaðý. |
Van |
| Kabak,un,yumurta,taze soðan,sarýmsak,dereotu,maydanoz,baharat |
Tüm Bölgeler |
| Zeytinyaðý,sarýmsak,yoðurt,ceviz,fasulye |
|
| kereviz,soðan,sarýmsak,portakal,baharat,havuç |
Marmara |
| Taze iç barbunya, soðan, patates, kereviz, sarýmsak, soðan, baharat, domates, salçalar,ýspanak,al biber |
Tüm Bölgeler |
| Nohut, kiþniþ, soðan, sarýmsak,yumurta,susam,bakla |
Ortadoðu/Suriye |

|
| pirinç, tereyaðý, et suyu. |
Tüm Bölgeler |
| Otlar, baharatlar, soðan, salçalar, sarýmsak |
|
| hamur, pirinç, kuþ üzümü, çam fýstýðý, badem, tavuk-horoz eti, soðan, tereyaðý. |
Siirt ve Çevresi |

|
| ham cevizden, yeþil kabuðu türlü iþlemlerden geçirilerek yapýlýr. |
|
| taze peynirli tel kadayýf (sýcak yenilir). |
|
| un, irmik, antep fýstýðý, zeytinyaðý, köpük helvasý (çöven köpüðü). |
|
| hamur, fýstýk, þeker, tereyaðý, kaymak, tarçýn. (fýrýnda piþer) |
|
kaynatýlýp kendi kendine soðutulmuþ süt ve dövülmüþ kuru incir.
|
|
| baklava türü. |
|
sýrýk domates, badem, susam, kaymak, limon ve þeker.
|
|
| kabak, þeker, limon, tahin ya da ceviz (hatay usulü). |
|
patlýcan, þeker, vanilya ve limon.
|
|
|
|
27 Ekim 2025 -03 Kasým 2025
|