
|
demirhindi meyvesi. |
|

|
kýrmýzý mercimek, nane, sarýmsak, soðan, baharat. |
Tüm Bölgeler |
kuzu kelle, kuzu paça, kuzu kemiði,
(Ýsteðe göre sarýmsak, biber, limon, sirke) |
Güneydoðu ve Tüm Bölgeler |
Maraþ tarhana, soðan, sarýmsak, nohut, þalgam, yoðurt, kuru nane, pul biber |
Kahramanmaraþ |

|
patlýcan, kebap kýymasý, domates, biber, sarýmsak, salça |
|
kuzu eti, nohut, bulgur köftesi, havuç, kurutulmuþ domates, soðan, salça, baharat,tarhun |
|
patlýcan, sarýmsak, kuzu eti, domates, biber, salça, baharat, |
Tüm Bölgeler |
beyaz lahana, kýyma, bulgur, soðan, baharat, salçalar. |
Malatya |
kuzu eti, zerdeçal, soðan, kayýsý, ayva, kestane, patates. |
|
Kuzu eti,soðan,sarýmsak,baharat,nar |
Hakkari ve Çevresi |
bamya, kuzu eti, nohut, domates, ekþi, sarýmsak, salça, |
|
kuzu eti, nohut, haspir, yoðurt. |
|
koyun baðýrsaðý, bulgur, soðan, baharat ve kuzu eti, biber ve domates salçasý. |
Güneydoðu ve Tüm Bölgeler |
kurutulmuþ patlýcan veya biber, býçak kýymasý, pirinç, bulgur, soðan, sarýmsak. |
Gaziantep ve Güneydoðu |

|
bulgur, soðan, reyhan, yoðurt, zeytinyaðý. |
Van |
Kabak,un,yumurta,taze soðan,sarýmsak,dereotu,maydanoz,baharat |
Tüm Bölgeler |
yeþil domates, soðan, sarýmsak, nohut ,zeytinyaðý,baharat |
|
kereviz,soðan,sarýmsak,portakal,baharat. |
Marmara |
tellice mantarý, soðan, baharat. |
|
Havuç,soðan,sarýmsak,zeytinyaðý,pancar kökü,biber salçasý,baharatlar |
|
ýspanak, sarýmsak, zeytinyaðý,tuz |
|
Nohut, kiþniþ, soðan, sarýmsak,yumurta,susam,bakla |
Ortadoðu/Suriye |

|
pirinç, tereyaðý, et suyu. |
Tüm Bölgeler |
bulgur, domates,biber soðan, kimyon, salça,taze kimyon,baþ biber,biber salçasý |
|
hamur, pirinç, kuþ üzümü, çam fýstýðý, badem, tavuk-horoz eti, soðan, tereyaðý. |
Siirt ve Çevresi |

|
ham cevizden, yeþil kabuðu türlü iþlemlerden geçirilerek yapýlýr. |
|
taze peynirli tel kadayýf (sýcak yenilir). |
|
un, irmik, antep fýstýðý, zeytinyaðý, köpük helvasý (çöven köpüðü). |
|
kaynatýlýp kendi kendine soðutulmuþ süt ve dövülmüþ kuru incir.
|
|
baklava türü. |
|
sýrýk domates, badem, susam, kaymak, limon ve þeker.
|
|
kabak, þeker, limon, tahin ya da ceviz (hatay usulü). |
|
patlýcan, þeker, vanilya ve limon.
|
|
|
|
30 Haziran 2025 -07 Temmuz 2025
|