
|
| yabani erik. |
|

|
| kýrmýzý mercimek, nane, sarýmsak, soðan, baharat. |
Tüm Bölgeler |
| bulgur, tarhun, salça, baharat |
|

|
| patlýcan, kebap kýymasý, domates, biber, sarýmsak, salça |
|
| patlýcan, sarýmsak, kuzu eti, domates, biber, salça, baharat, |
Tüm Bölgeler |
dana incik, soðan, patates, maydanoz, sirke, salça, baharat.
|
|
| kuzu eti,soðan, sarýmsak, süt,baharat, közlenmiþ patlýcan,un,tereyað |
Tüm Bölgeler |
| dövme, horoz eti, soðan, baharat, tereyaðý,nohut,tereyað,ceviz |
|
| bamya, kuzu eti, nohut, domates, ekþi, sarýmsak, salça, |
|
| mürdüm eriði, kýyma, domates, soðan, baharat, salça. |
|
| soðan, dana kuzu kýyma, domates, baharat, domates ve biber salçasý, patlýcan,arpacýk soýðan |
Kilis |
| koyun baðýrsaðý, bulgur, soðan, baharat ve kuzu eti, biber ve domates salçasý. |
Güneydoðu ve Tüm Bölgeler |
| kurutulmuþ patlýcan veya biber, býçak kýymasý, pirinç,soðan, sarýmsak. |
Gaziantep ve Güneydoðu |
| kuzu eti, buðday, nohut, kurutulmuþ yoðurt, fasulye, mercimek, kenevir tohumu, soðan,lüþke otu. |
(Van) |

|
| bulgur, soðan, reyhan, yoðurt, zeytinyaðý. |
Van |
| Taze iç barbunya, soðan, sarýmsak, patates, domates ve biber salçasý,havuç,kereviz,kuru domates,zeytinyað |
Istanbul ve Çevresi |
| pazý, taze lor, süt, bulgur, reyhan, baharat,zeytinyaðý,soðan |
Doðu Anadolu/Bayburt Çevresi |
| Kabak,un,yumurta,taze soðan,sarýmsak,dereotu,maydanoz,baharat |
Tüm Bölgeler |
| kabak, domates sosu, zeytinyaðý. |
|
| pazý kökü, havuç, soðan, sarýmsak, zeytinyaðý. |
|
|
|
| Nohut, kiþniþ, soðan, sarýmsak,yumurta,susam,bakla |
Ortadoðu/Suriye |

|
| mercimek, bulgur, soðan, zeytinyaðý. |
|
| pirinç, tereyaðý, et suyu. |
Tüm Bölgeler |
| hamur, pirinç, kuþ üzümü, çam fýstýðý, badem, tavuk-horoz eti, soðan, tereyaðý. |
Siirt ve Çevresi |

|
| ham cevizden, yeþil kabuðu türlü iþlemlerden geçirilerek yapýlýr. |
|
| taze peynirli tel kadayýf (sýcak yenilir). |
|
| un, irmik, antep fýstýðý, zeytinyaðý, köpük helvasý (çöven köpüðü). |
|
| baklava türü. |
|
| kabak, þeker, limon, tahin ya da ceviz (hatay usulü). |
|
patlýcan, þeker, vanilya ve limon.
|
|
|
|
27 Ekim 2025 -03 Kasým 2025
|