
|
|
|

|
kýrmýzý mercimek, nane, sarýmsak, soðan, baharat. |
Tüm Bölgeler |
buðday, semizotu, taze biber, yoðurt, |
|
taze biber, pirinç, yoðurt, tere |
|

|
patlýcan, sarýmsak, kuzu eti, domates, biber, salça, baharat, |
Tüm Bölgeler |
Soðan,domates, köfte,tarçýn,karabiber,viþne |
|
kabak, kýyma, bulgur, soðan, maydanoz, sarýmsak, salça, baharat, |
Bitlis ve Çevresi |
tavuk eti, enginar, havuç, arpacýk soðan, un, baharat, zeytinyaðý |
|
bamya, kuzu eti, nohut, domates, ekþi, sarýmsak, salça, |
|
dana eti,patlýcan, domates salçasý,nohut, |
|
koyun baðýrsaðý, bulgur, soðan, baharat ve kuzu eti, biber ve domates salçasý. |
Güneydoðu ve Tüm Bölgeler |
bulgur köftesi,nohut,kavurma,yoðurt,nane,kabak |
|
kurutulmuþ patlýcan veya biber, býçak kýymasý, pirinç, bulgur, soðan, sarýmsak. |
Gaziantep ve Güneydoðu |

|
bulgur, soðan, reyhan, yoðurt, zeytinyaðý. |
Van |
pazý, taze lor, süt, bulgur, reyhan, baharat,zeytinyaðý |
Doðu Anadolu/Bayburt Çevresi |
fasulye, soðan, sarýmsak, zeytinyaðý,domates |
|
Bezelye, bulgur,soðan,baharat |
|
Kabak,un,yumurta,taze soðan,sarýmsak,dereotu,maydanoz,baharat |
Tüm Bölgeler |
pazý, soðan, sarýmsak, havuç, zeytinyaðý. |
|
kabak, domates sosu, zeytinyaðý. |
|
Nohut, kiþniþ, soðan, sarýmsak,yumurta,susam,bakla |
Ortadoðu/Suriye |

|
pirinç, tereyaðý, et suyu. |
Tüm Bölgeler |
soðan,sarýmsak,domates,bulgur,biber,zeytinyaðý,salçalar,kabak,patlýcan |
|
hamur, pirinç, kuþ üzümü, çam fýstýðý, badem, tavuk-horoz eti, soðan, tereyaðý. |
Siirt ve Çevresi |

|
ham cevizden, yeþil kabuðu türlü iþlemlerden geçirilerek yapýlýr. |
|
taze peynirli tel kadayýf (sýcak yenilir). |
|
un, irmik, antep fýstýðý, zeytinyaðý, köpük helvasý (çöven köpüðü). |
|
Turunçgiller, þeker |
|
baklava türü. |
|
kabak, þeker, limon, tahin ya da ceviz (hatay usulü). |
|
|
|
30 Haziran 2025 -07 Temmuz 2025
|