
|
| demirhindi meyvesi. |
|

|
| kýrmýzý mercimek, nane, sarýmsak, soðan, baharat. |
Tüm Bölgeler |
| buðday, semizotu, taze biber, yoðurt, |
Adýyaman |
| Kabak, yoðurt, baharat, yarma buðday, kiþniþ, sarýmsak |
|

|
| patlýcan, kebap kýymasý, domates, biber, sarýmsak, salça |
|
| patlýcan, sarýmsak, kuzu eti, domates, biber, salça, baharat, |
Tüm Bölgeler |
| kuzu eti,soðan, sarýmsak, süt,baharat, közlenmiþ patlýcan,un,tereyað |
Tüm Bölgeler |
| kara lahana, býçak kýymasý, pirinç, tuz, karabiber, maydanoz, |
Batý Karadeniz |
| kuzu eti, yoðurt, pirinç, nohut, nane. |
|
| viþne, kebap kýymasý, arpacýk soðan, domates salçasý. |
|
| bamya, kuzu eti, nohut, domates, ekþi, sarýmsak, salça, |
|
| dana eti, soðan, bal kabaðý,baharatlar,sývý yað |
|
| koyun baðýrsaðý, bulgur, soðan, baharat ve kuzu eti, biber ve domates salçasý. |
Güneydoðu ve Tüm Bölgeler |
| kurutulmuþ patlýcan veya biber, býçak kýymasý, pirinç,soðan, sarýmsak. |
Gaziantep ve Güneydoðu |

|
| Patlýcan, domates, biber, sarýmsak, baharat, zeytinyaðý,kiþniþ |
|
| bulgur, soðan, reyhan, yoðurt, zeytinyaðý. |
Van |
| Bezelye, bulgur,soðan,baharat |
|
| Kabak,un,yumurta,taze soðan,sarýmsak,dereotu,maydanoz,baharat |
Tüm Bölgeler |
| Biber, pirinç, dereotu, soðan, kuþ üzümü, çam fýstýðý, baharat |
|
| soðan,sarýmsak,salçalar,zeytinyað,maydanoz,baharat |
|
| Nohut, kiþniþ, soðan, sarýmsak,yumurta,susam,bakla |
Ortadoðu/Suriye |

|
| pirinç, tereyaðý, et suyu. |
Tüm Bölgeler |
| bulgur, domates,biber soðan, kimyon, salça,taze kimyon,baþ biber,biber salçasý |
|
| hamur, pirinç, kuþ üzümü, çam fýstýðý, badem, tavuk-horoz eti, soðan, tereyaðý. |
Siirt ve Çevresi |

|
| ham cevizden, yeþil kabuðu türlü iþlemlerden geçirilerek yapýlýr. |
|
| taze peynirli tel kadayýf (sýcak yenilir). |
|
| un, irmik, antep fýstýðý, zeytinyaðý, köpük helvasý (çöven köpüðü). |
|
| Baklava yufkasý, antep boz fýstýðý, sade yað, þeker þerbeti |
|
| Turunçgiller, þeker |
|
| baklava türü. |
|
| kabak, þeker, limon, tahin ya da ceviz (hatay usulü). |
|
|
|
27 Ekim 2025 -03 Kasým 2025
|