
|
|
|

|
| Kereviz, bulgur, yoðurt,sarýmsak |
Marmara |
| kýrmýzý mercimek, nane, sarýmsak, soðan, baharat. |
Tüm Bölgeler |
kuzu kelle, kuzu paça, kuzu kemiði,
(Ýsteðe göre sarýmsak, biber, limon, sirke) |
Güneydoðu ve Tüm Bölgeler |

|
| bulgur, yaðsýz kýyma, kuzu eti, salça, soðan, reyhan,havuç,kabak |
Hatay |
| Mantý, kuzu eti, pirinç, süzme yoðurt, kuru nane,nohut |
Nizip/Gaziantep |
| dana iþkembe, un, arpacýk soðan, sarýmsak, nohut, sirke. |
|
| taze iç fasulye, kuzu eti, soðan, sarýmsak, salça, biber, baharat. |
|
| Kuzu eti, kereviz,dereotu,soðan, maydanoz, limon,sarýmsak,portakal |
|
| kara lahana, býçak kýymasý, pirinç, tuz, karabiber, maydanoz, |
Batý Karadeniz |
| kestane, kebap, sarýmsak, domates, biber, nar, baharat. |
|
| koyun baðýrsaðý, bulgur, soðan, baharat ve kuzu eti, biber ve domates salçasý. |
Güneydoðu ve Tüm Bölgeler |
| kurutulmuþ patlýcan veya biber, býçak kýymasý, pirinç,soðan, sarýmsak. |
Gaziantep ve Güneydoðu |

|
| soðan, sarýmsak, kabak, domates, zeytinyaðý, baharat |
Nizip(G.Antep) |
| bulgur, soðan, reyhan, yoðurt, zeytinyaðý. |
Van |
| Kabak,un,yumurta,taze soðan,sarýmsak,dereotu,maydanoz,baharat |
Tüm Bölgeler |
| karnabahar, soðan, sarýmsak, limon suyu, baharat,zeytinyað |
|
| ýspanak, soðan, al biber,yeþil biber,zeytinyaðý |
|
| Mendi, al biber, soðan, sarýmsak, zeytinyaðý, çarliston . |
|
| bal kabaðý, kereviz, soðan, sarýmsak, havuç, zeytinyaðý. |
|
| Nohut, kiþniþ, soðan, sarýmsak,yumurta,susam,bakla |
Ortadoðu/Suriye |

|
| pirinç, tereyaðý, et suyu. |
Tüm Bölgeler |
| hamur, pirinç, kuþ üzümü, çam fýstýðý, badem, tavuk-horoz eti, soðan, tereyaðý. |
Siirt ve Çevresi |
| bulgur, þehriye, sývýyað,soðan,baharat, |
Tüm Bölgeler |

|
| ham cevizden, yeþil kabuðu türlü iþlemlerden geçirilerek yapýlýr. |
|
| Hamur, fýstýk, þeker, tereyaðý, kaymak (fýrýnda piþer). |
Kilis, Nizip(G.Antep) |
| taze peynirli tel kadayýf (sýcak yenilir). |
|
| un, irmik, antep fýstýðý, zeytinyaðý, köpük helvasý (çöven köpüðü). |
|
kaynatýlýp kendi kendine soðutulmuþ süt ve dövülmüþ kuru incir.
|
|
| baklava türü. |
|
sýrýk domates, badem, susam, kaymak, limon ve þeker.
|
|
| kabak, þeker, limon, tahin ya da ceviz (hatay usulü). |
|
patlýcan, þeker, vanilya ve limon.
|
|
|
|
27 Ekim 2025 -03 Kasým 2025
|