| 
                           
                               | 
                                               
                                                   
                                                
                                                   
                                                
                                                   |  
 
 |  
                                                       
                                                       |  |  |  
                                                   
                                                
                                                   
                                                
                                                   
                                                
                                                   |  
 
 |  
                                                       
                                                       | Kereviz, bulgur, yoðurt,sarýmsak | Marmara |  
                                                       
                                                       | kýrmýzý mercimek, nane, sarýmsak, soðan, baharat. | Tüm Bölgeler |  
                                                       
                                                       | kuzu kelle, kuzu paça, kuzu kemiði, (Ýsteðe göre sarýmsak, biber, limon, sirke)
 | Güneydoðu ve Tüm Bölgeler |  
                                                   
                                                
                                                   
                                                
                                                   
                                                
                                                   |  
 
 |  
                                                       
                                                       | patlýcan, sarýmsak, kuzu eti, domates, biber, salça, baharat, | Tüm Bölgeler |  
                                                       
                                                       | ayva, kuzu eti, soðan, salça,zeytinyaðý |  |  
                                                       
                                                       | köz Biber,kuzu et,Köz Domates,Sirke,Kavata,Baharat |  |  
                                                       
                                                       | Kereviz, kıyma, kuş Üzümü, ?am f?st???, soğan, baharat |  |  
                                                       
                                                       | kuzu eti, bulgur köftesi, nohut, zýlk, ekþi, domates salçasý, soðan, nane, zeytinyaðý. |  |  
                                                       
                                                       | bamya, kuzu eti, sarýmsak, yoðurt, nohut, nane. |  |  
                                                       
                                                       | koyun baðýrsaðý, bulgur, soðan, baharat ve kuzu eti, biber ve domates salçasý. | Güneydoðu ve Tüm Bölgeler |  
                                                       
                                                       | kurutulmuþ patlýcan veya biber, býçak kýymasý, pirinç,soðan, sarýmsak. | Gaziantep ve Güneydoðu |  
                                                   
                                                
                                                   
                                                
                                                   
                                                
                                                   |  
 
 |  
                                                       
                                                       | soðan, sarýmsak, kabak, domates, zeytinyaðý, baharat | Nizip(G.Antep) |  
                                                       
                                                       | bulgur, soðan, reyhan, yoðurt, zeytinyaðý. | Van |  
                                                       
                                                       | Al biber,soðan,sarýmsak,baharat,pancar kökleri,zeytinyaðý,baharat,havuç
 |  |  
                                                       
                                                       | Kabak,un,yumurta,taze soðan,sarýmsak,dereotu,maydanoz,baharat | Tüm Bölgeler |  
                                                       
                                                       | kereviz,soðan,sarýmsak,portakal,baharat,havuç | Marmara |  
                                                       
                                                       | Fasulye, sarýmsak, zeytinyaðý |  |  
                                                       
                                                       | ýspanak, soðan, al biber,yeþil biber,zeytinyaðý |  |  
                                                       
                                                       | Nohut, kiþniþ, soðan, sarýmsak,yumurta,susam,bakla | Ortadoðu/Suriye |  
                                                   
                                                
                                                   
                                                
                                                   
                                                
                                                   |  
 
 |  
                                                       
                                                       | pirinç, tereyaðý, et suyu. | Tüm Bölgeler |  
                                                       
                                                       | bulgur, domates,biber soðan, kimyon, salça,baþ biber,biber salçasý |  |  
                                                       
                                                       | hamur, pirinç, kuþ üzümü, çam fýstýðý, badem, tavuk-horoz eti, soðan, tereyaðý. | Siirt ve Çevresi |  
                                                   
                                                
                                                   
                                                
                                                   
                                                
                                                   |  
 
 |  
                                                       
                                                       | ham cevizden, yeþil kabuðu türlü iþlemlerden geçirilerek yapýlýr. |  |  
                                                       
                                                       | un, irmik, antep fýstýðý, zeytinyaðý, köpük helvasý (çöven köpüðü). |  |  
                                                       
                                                       | hamur, fýstýk, þeker, tereyaðý, kaymak, tarçýn. (fýrýnda piþer) |  |  
                                                       
                                                       | kaynatýlýp kendi kendine soðutulmuþ süt ve dövülmüþ kuru incir. 
 |  |  
                                                       
                                                       | Turunçgiller, þeker |  |  
                                                       
                                                       | baklava türü. |  |  
                                                       
                                                       | sýrýk domates, badem, susam, kaymak, limon ve þeker. 
 |  |  
                                                       
                                                       | kabak, þeker, limon, tahin ya da ceviz (hatay usulü). |  |  
                                                       
                                                       | patlýcan, þeker, vanilya ve limon. 
 |  |  
                                                   
                                                |  | 27 Ekim 2025 -03 Kasým 2025
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |