
|
|
|

|
kýrmýzý mercimek, nane, sarýmsak, soðan, baharat. |
Tüm Bölgeler |
Biber, bulgur, yoðurt, tarhun |
|

|
Bamya, kuzu eti, domates, limon, nohut,domates salçasý, viþne |
Nizip(G.Antep) |
patlýcan, sarýmsak, kuzu eti, domates, biber, salça, baharat, |
Tüm Bölgeler |
kuzu eti,soðan, sarýmsak, süt,baharat, közlenmiþ patlýcan,un |
Tüm Bölgeler |
Kuzu eti, yoðurt, bulgur köfte, nohut, baharat,kabak,pirinç |
|
viþne, kebap kýymasý, arpacýk soðan, domates salçasý. |
|
Kuzu incik, taze soðan, þehriye,,baharat,maydonoz,dereotu |
|
koyun baðýrsaðý, bulgur, soðan, baharat ve kuzu eti, biber ve domates salçasý. |
Güneydoðu ve Tüm Bölgeler |
kurutulmuþ patlýcan veya biber, býçak kýymasý, pirinç, bulgur, soðan, sarýmsak. |
Gaziantep ve Güneydoðu |

|
soðan, sarýmsak, kabak, domates, zeytinyaðý, baharat |
Nizip(G.Antep) |
bulgur, soðan, reyhan, yoðurt, zeytinyaðý. |
Van |
Al biber,soðan,sarýmsak,baharat,pancar
kökleri,zeytinyaðý,baharat,havuç |
|
Kabak,un,yumurta,taze soðan,sarýmsak,dereotu,maydanoz,baharat |
Tüm Bölgeler |
Fasulye, sarýmsak, zeytinyaðý |
|
kabak, domates sosu, zeytinyaðý. |
|
Nohut, kiþniþ, soðan, sarýmsak,yumurta,susam,bakla |
Ortadoðu/Suriye |

|
pirinç, tereyaðý, et suyu. |
Tüm Bölgeler |
hamur, pirinç, kuþ üzümü, çam fýstýðý, badem, tavuk-horoz eti, soðan, tereyaðý. |
Siirt ve Çevresi |
bulgur, þehriye, sývýyað,soðan,baharat, |
Tüm Bölgeler |

|
ham cevizden, yeþil kabuðu türlü iþlemlerden geçirilerek yapýlýr. |
|
un, irmik, antep fýstýðý, zeytinyaðý, köpük helvasý (çöven köpüðü). |
|
hamur, fýstýk, þeker, tereyaðý, kaymak, tarçýn. (fýrýnda piþer) |
|
kaynatýlýp kendi kendine soðutulmuþ süt ve dövülmüþ kuru incir.
|
|
Turunçgiller, þeker |
|
sýrýk domates, badem, susam, kaymak, limon ve þeker.
|
|
kabak, þeker, limon, tahin ya da ceviz (hatay usulü). |
|
patlýcan, þeker, vanilya ve limon.
|
|
|
|
30 Haziran 2025 -07 Temmuz 2025
|