
|
demirhindi meyvesi. |
|

|
kýrmýzý mercimek, nane, sarýmsak, soðan, baharat. |
Tüm Bölgeler |
kuzu kelle, kuzu paça, kuzu kemiði,
(Ýsteðe göre sarýmsak, biber, limon, sirke) |
Güneydoðu ve Tüm Bölgeler |
mercimek, ýspanak, yoðurt, tarhun. |
|

|
Çiçek bamya, kuzu eti, kuru domates, nohut, limon |
|
bulgur, yaðsýz koyun kýymasý, nohut, soðan, sarýmsak, salça, kuzu eti, baharat. |
|
kara lahana, býçak kýymasý, pirinç, tuz, karabiber, maydanoz, |
Batý Karadeniz |
kereviz, kýyma, süt, pirinç, soðan, maydanoz, tarhun, baharat.tereyað |
Marmara ve Çevresi |
Ayva,soðan,sarýmsak,kuzu kol, baharat,domates salçasý,biber salçasý,nar ekþisi |
Güneydoðu |
Kuzu kaburga, iç fasulye, soðan, salça, sarýmsak, baharat |
|
koyun baðýrsaðý, bulgur, soðan, baharat ve kuzu eti, biber ve domates salçasý. |
Güneydoðu ve Tüm Bölgeler |
Dikenli bitki kökü, kuzu eti, soðan, zeytinyaðý, limon, yumurta, ayva |
|
kurutulmuþ patlýcan veya biber, býçak kýymasý, pirinç, bulgur, soðan, sarýmsak. |
Gaziantep ve Güneydoðu |
Kuzu eti, nohut, yoðurt, taze sarýmsak, baharat, zeytinyaðý |
Gaziantep |

|
bulgur, soðan, reyhan, yoðurt, zeytinyaðý. |
Van |
kestane kabaðý, pirinç, üzüm, badem, dereotu, baharat. |
|
Pirçikli "bir havuç çeþidi", soðan, sarýmsak, salça, kiþniþ, maydanoz, nar ekþisi,barbunya |
Kilis |
yabani semiz otu, bulgur,börülce, soðan, mercimek, salça, sarýmsak, nane,limon suyu |
Nizip(G.Antep) |
kereviz,soðan,sarýmsak,portakal,baharat. |
Marmara |
karnabahar, soðan, sarýmsak, limon suyu, baharat,zeytinyað |
|
ýspanak, soðan, al biber,yeþil biber,zeytinyaðý |
|
Kereviz, soðan, sarýmsak, yumurta, un |
|
Nohut, kiþniþ, soðan, sarýmsak,yumurta,susam,bakla |
Ortadoðu/Suriye |

|
pirinç, tereyaðý, et suyu. |
Tüm Bölgeler |
Soðan,domates,sarýmsak,iç bezelye,salça,patlýcan,bulgur |
|
hamur, pirinç, kuþ üzümü, çam fýstýðý, badem, tavuk-horoz eti, soðan, tereyaðý. |
Siirt ve Çevresi |

|
ham cevizden, yeþil kabuðu türlü iþlemlerden geçirilerek yapýlýr. |
|
Hamur, fýstýk, þeker, tereyaðý, kaymak (fýrýnda piþer). |
Kilis, Nizip(G.Antep) |
taze peynirli tel kadayýf (sýcak yenilir). |
|
un, irmik, antep fýstýðý, zeytinyaðý, köpük helvasý (çöven köpüðü). |
|
Baklava yufkasý, antep boz fýstýðý, sade yað, þeker þerbeti |
|
kaynatýlýp kendi kendine soðutulmuþ süt ve dövülmüþ kuru incir.
|
|
Turunçgiller, þeker |
|
baklava türü. |
|
kabak, þeker, limon, tahin ya da ceviz (hatay usulü). |
|
patlýcan, þeker, vanilya ve limon.
|
|
|
|
30 Haziran 2025 -07 Temmuz 2025
|