
|
Ayva, þeker |
|

|
kýrmýzý mercimek, nane, sarýmsak, soðan, baharat. |
Tüm Bölgeler |
kuzu kelle, kuzu paça, kuzu kemiði,
(Ýsteðe göre sarýmsak, biber, limon, sirke) |
Güneydoðu ve Tüm Bölgeler |
mercimek, ýspanak, yoðurt, tarhun. |
|

|
beyaz lahana, kýyma, bulgur, soðan, baharat, salçalar. |
Malatya |
havuç, kýyma, soðan, sarýmsak, maydanoz, salça, baharat. |
|
taze iç fasulye, kuzu eti, soðan, sarýmsak, salça, biber, baharat. |
|
Çiçek bamya, kuzu eti, kuru domates, nohut, limon |
|
bulgur, yaðsýz koyun kýymasý, nohut, soðan, sarýmsak, salça, kuzu eti, baharat. |
|
dövme, horoz eti, soðan, baharat, tereyaðý,nohut |
|
Kuzu incik, patates, nohut, soðan, sarýmsak, baharat,zerdeçal |
|
Helis, teke kavurmasý, buðday, nohut, kurutulmuþ yoðurt, fasulye, mercimek, soðan, tereyaðý |
|
soðan, býçak kýymasý, domates, baharat, domates ve biber salçasý, ayva, pekmez |
Kilis |
koyun baðýrsaðý, bulgur, soðan, baharat ve kuzu eti, biber ve domates salçasý. |
Güneydoðu ve Tüm Bölgeler |
kurutulmuþ patlýcan veya biber, býçak kýymasý, pirinç, bulgur, soðan, sarýmsak. |
Gaziantep ve Güneydoðu |
Kuzu eti, nohut, yoðurt, taze sarýmsak, baharat, zeytinyaðý |
Gaziantep |

|
bulgur, soðan, reyhan, yoðurt, zeytinyaðý. |
Van |
kestane kabaðý, pirinç, üzüm, badem, dereotu, baharat. |
|
pazý, soðan, sarýmsak, havuç, zeytinyaðý. |
|
karnabahar, soðan, sarýmsak, limon suyu, baharat,zeytinyað |
|
Kereviz, soðan, sarýmsak, yumurta, un |
|
kereviz, yer elmasý, havuç, soðan, sarýmsak, yeþillik. |
|
kurutulmuþ taze fasulye, kuru domates, kuru biber, soðan, sarýmsak, salçalar, zeytinyaðý |
Güneydoðu |
Nohut, kiþniþ, soðan, sarýmsak,yumurta,susam,bakla |
Ortadoðu/Suriye |

|
pirinç, tereyaðý, et suyu. |
Tüm Bölgeler |
Viþne suyu ,firik, soðan, nohut, baharat |
|
hamur, pirinç, kuþ üzümü, çam fýstýðý, badem, tavuk-horoz eti, soðan, tereyaðý. |
Siirt ve Çevresi |

|
ham cevizden, yeþil kabuðu türlü iþlemlerden geçirilerek yapýlýr. |
|
Hamur, fýstýk, þeker, tereyaðý, kaymak (fýrýnda piþer). |
Kilis, Nizip(G.Antep) |
taze peynirli tel kadayýf (sýcak yenilir). |
|
un, irmik, antep fýstýðý, zeytinyaðý, köpük helvasý (çöven köpüðü). |
|
Baklava yufkasý, antep boz fýstýðý, sade yað, þeker þerbeti |
|
kaynatýlýp kendi kendine soðutulmuþ süt ve dövülmüþ kuru incir.
|
|
Turunçgiller, þeker |
|
baklava türü. |
|
sýrýk domates, badem, susam, kaymak, limon ve þeker.
|
|
kabak, þeker, limon, tahin ya da ceviz (hatay usulü). |
|
patlýcan, þeker, vanilya ve limon.
|
|
|
|
30 Haziran 2025 -07 Temmuz 2025
|