
|
| Ayva, þeker |
|

|
| kýrmýzý mercimek, nane, sarýmsak, soðan, baharat. |
Tüm Bölgeler |
kuzu kelle, kuzu paça, kuzu kemiði,
(Ýsteðe göre sarýmsak, biber, limon, sirke) |
Güneydoðu ve Tüm Bölgeler |
| mercimek, ýspanak, yoðurt, tarhun. |
|

|
| beyaz lahana, kýyma, bulgur, soðan, baharat, salçalar. |
Malatya |
| havuç, kýyma, soðan, sarýmsak, maydanoz, salça, baharat. |
|
| taze iç fasulye, kuzu eti, soðan, sarýmsak, salça, biber, baharat. |
|
| Çiçek bamya, kuzu eti, kuru domates, nohut, limon |
|
| bulgur, yaðsýz koyun kýymasý, nohut, soðan, sarýmsak, salça, kuzu eti, baharat. |
|
| dövme, horoz eti, soðan, baharat, tereyaðý,nohut,tereyað,ceviz |
|
| Kuzu incik, patates, nohut, soðan, sarýmsak, baharat,zerdeçal |
|
| Helis, teke kavurmasý, buðday, nohut, kurutulmuþ yoðurt, fasulye, mercimek, soðan, tereyaðý |
|
| soðan, dana kuzu kýyma, domates, baharat, domates ve biber salçasý, patlýcan,arpacýk soýðan |
Kilis |
| koyun baðýrsaðý, bulgur, soðan, baharat ve kuzu eti, biber ve domates salçasý. |
Güneydoðu ve Tüm Bölgeler |
| kurutulmuþ patlýcan veya biber, býçak kýymasý, pirinç,soðan, sarýmsak. |
Gaziantep ve Güneydoðu |
| Kuzu eti, nohut, yoðurt, taze sarýmsak, baharat, zeytinyaðý |
Gaziantep |

|
| bulgur, soðan, reyhan, yoðurt, zeytinyaðý. |
Van |
| kestane kabaðý, pirinç, üzüm, badem, dereotu, baharat. |
|
| pazý, soðan, sarýmsak, havuç, zeytinyaðý. |
|
| karnabahar, soðan, sarýmsak, limon suyu, baharat,zeytinyað |
|
| Kereviz, soðan, sarýmsak, yumurta, un |
|
| kereviz, yer elmasý, havuç, soðan, sarýmsak, yeþillik. |
|
| kurutulmuþ taze fasulye, kuru domates, kuru biber, soðan, sarýmsak, salçalar, zeytinyaðý |
Güneydoðu |
| Nohut, kiþniþ, soðan, sarýmsak,yumurta,susam,bakla |
Ortadoðu/Suriye |

|
| pirinç, tereyaðý, et suyu. |
Tüm Bölgeler |
| Viþne suyu ,firik, soðan, nohut, baharat |
|
| hamur, pirinç, kuþ üzümü, çam fýstýðý, badem, tavuk-horoz eti, soðan, tereyaðý. |
Siirt ve Çevresi |

|
| ham cevizden, yeþil kabuðu türlü iþlemlerden geçirilerek yapýlýr. |
|
| Hamur, fýstýk, þeker, tereyaðý, kaymak (fýrýnda piþer). |
Kilis, Nizip(G.Antep) |
| taze peynirli tel kadayýf (sýcak yenilir). |
|
| un, irmik, antep fýstýðý, zeytinyaðý, köpük helvasý (çöven köpüðü). |
|
| Baklava yufkasý, antep boz fýstýðý, sade yað, þeker þerbeti |
|
kaynatýlýp kendi kendine soðutulmuþ süt ve dövülmüþ kuru incir.
|
|
| Turunçgiller, þeker |
|
| baklava türü. |
|
sýrýk domates, badem, susam, kaymak, limon ve þeker.
|
|
| kabak, þeker, limon, tahin ya da ceviz (hatay usulü). |
|
patlýcan, þeker, vanilya ve limon.
|
|
|
|
27 Ekim 2025 -03 Kasým 2025
|