
|
| Ayva, þeker |
|

|
| kýrmýzý mercimek, nane, sarýmsak, soðan, baharat. |
Tüm Bölgeler |
| Ispanak, ekþi,kuru domates,kuru biber,bulgur,salçalar,zeytinyaðý,ekþi |
|
kuzu kelle, kuzu paça, kuzu kemiði,
(Ýsteðe göre sarýmsak, biber, limon, sirke) |
Güneydoðu ve Tüm Bölgeler |

|
| patlýcan, sarýmsak, kuzu eti, domates, biber, salça, baharat, |
Tüm Bölgeler |
| Arpacýk soðan, elde çekilmiþ koyun kýymasý, nar ekþisi, nohut, salça, karabiber. |
Urfa-Birecik |
| pýrasa, kuzu eti, nohut, pirinç, nane, yoðurt,taze sarýmsak |
|
| Kavrulmuþ teke eti , iç fasulye, yeþil domates, bulgur, reyhan |
|
| kereviz,dana kuzu kýyma, süt, pirinç, soðan, maydanoz, tarhun, baharat.tereyað,kuþ üzümü |
Marmara ve Çevresi |
| Bulgur, tavuk eti, eriþte, nohut, süt, sarýmsak, baharat. |
|
| pirzola, ayva, soðan, sarýmsak, salça, baharat, nar ekþisi. |
Gaziantep ve Güneydoðu |
| koyun baðýrsaðý, bulgur, soðan, baharat ve kuzu eti, biber ve domates salçasý. |
Güneydoðu ve Tüm Bölgeler |
| kurutulmuþ patlýcan veya biber, býçak kýymasý, pirinç,soðan, sarýmsak. |
Gaziantep ve Güneydoðu |

|
| Patlýcan, domates, biber, sarýmsak, baharat, zeytinyaðý,kiþniþ |
|
| bulgur, soðan, reyhan, yoðurt, zeytinyaðý. |
Van |
| Lahana, pirinç, soðan, sarýmsak, biber salçasý, baharat.kuþ üzümü |
|
| kereviz,soðan,sarýmsak,portakal,baharat,havuç |
Marmara |
| kabak, al biber, soðan, sarýmsak, dereotu, baharat, zeytinyaðý. |
|
| Taze iç barbunya, soðan, patates, kereviz, sarýmsak, soðan, baharat, domates, salçalar,ýspanak,al biber |
Tüm Bölgeler |
| Kereviz, soðan, sarýmsak, yumurta, un |
|
| Nohut, kiþniþ, soðan, sarýmsak,yumurta,susam,bakla |
Ortadoðu/Suriye |

|
| pirinç, tereyaðý, et suyu. |
Tüm Bölgeler |
| kestane, bulgur, soðan, zerdeçal. |
|
| hamur, pirinç, kuþ üzümü, çam fýstýðý, badem, tavuk-horoz eti, soðan, tereyaðý. |
Siirt ve Çevresi |

|
| ham cevizden, yeþil kabuðu türlü iþlemlerden geçirilerek yapýlýr. |
|
| Hamur, fýstýk, þeker, tereyaðý, kaymak (fýrýnda piþer). |
Kilis, Nizip(G.Antep) |
| taze peynirli tel kadayýf (sýcak yenilir). |
|
| un, irmik, antep fýstýðý, zeytinyaðý, köpük helvasý (çöven köpüðü). |
|
| Baklava yufkasý, antep boz fýstýðý, sade yað, þeker þerbeti |
|
kaynatýlýp kendi kendine soðutulmuþ süt ve dövülmüþ kuru incir.
|
|
| Turunçgiller, þeker |
|
| baklava türü. |
|
| kabak, þeker, limon, tahin ya da ceviz (hatay usulü). |
|
patlýcan, þeker, vanilya ve limon.
|
|
|
|
27 Ekim 2025 -03 Kasým 2025
|