
|
demirhindi meyvesi. |
|

|
kýrmýzý mercimek, nane, sarýmsak, soðan, baharat. |
Tüm Bölgeler |
lahana turþusu,yarma,nohut,kemik suyu,kuzu eti,turþu suyu,biber turþusu,limon,soðan,sarýmsak,salçalar |
Bitlis,Muþ Ve Çevresi |
kuzu kelle, kuzu paça, kuzu kemiði,
(Ýsteðe göre sarýmsak, biber, limon, sirke) |
Güneydoðu ve Tüm Bölgeler |

|
patlýcan, sarýmsak, kuzu eti, domates, biber, salça, baharat, |
Tüm Bölgeler |
Kara lahana, býçak kýymasý, bulgur, soðan, sarýmsak, salça, baharat. |
|
Kanlýca mantarý, kuzu eti, yoðurt, nohut, baharat |
|
Kuzu, barbunya, soðan, sarýmsak, havuç, baharat |
|
kereviz, kýyma, süt, pirinç, soðan, maydanoz, tarhun, baharat.tereyað |
Marmara ve Çevresi |
parça et, süt, biber, sarýmsak, bamya, baharat |
|
pirzola, ayva, soðan, sarýmsak, salça, baharat, nar ekþisi. |
Gaziantep ve Güneydoðu |
kurutulmuþ patlýcan veya biber, býçak kýymasý, pirinç, bulgur, soðan, sarýmsak. |
Gaziantep ve Güneydoðu |

|
bulgur, soðan, reyhan, yoðurt, zeytinyaðý. |
Van |
Pazý kökü, soðan, sarýmsak, al biber, barbunya, zeytinyaðý |
|
yabani semiz otu, bulgur,börülce, soðan, mercimek, salça, sarýmsak, nane,limon suyu |
Nizip(G.Antep) |
kereviz,soðan,sarýmsak,portakal,baharat. |
Marmara |
kabak, al biber, soðan, sarýmsak, dereotu, baharat, zeytinyaðý. |
|
Kereviz, soðan, sarýmsak, yumurta, un |
|
Nohut, kiþniþ, soðan, sarýmsak,yumurta,susam,bakla |
Ortadoðu/Suriye |

|
pirinç, tereyaðý, et suyu. |
Tüm Bölgeler |
bulgur, domates,biber soðan, kimyon, salça,taze kimyon,baþ biber,biber salçasý |
|
hamur, pirinç, kuþ üzümü, çam fýstýðý, badem, tavuk-horoz eti, soðan, tereyaðý. |
Siirt ve Çevresi |

|
ham cevizden, yeþil kabuðu türlü iþlemlerden geçirilerek yapýlýr. |
|
Hamur, fýstýk, þeker, tereyaðý, kaymak (fýrýnda piþer). |
Kilis, Nizip(G.Antep) |
taze peynirli tel kadayýf (sýcak yenilir). |
|
un, irmik, antep fýstýðý, zeytinyaðý, köpük helvasý (çöven köpüðü). |
|
Baklava yufkasý, antep boz fýstýðý, sade yað, þeker þerbeti |
|
kaynatýlýp kendi kendine soðutulmuþ süt ve dövülmüþ kuru incir.
|
|
Turunçgiller, þeker |
|
baklava türü. |
|
kabak, þeker, limon, tahin ya da ceviz (hatay usulü). |
|
|
|
30 Haziran 2025 -07 Temmuz 2025
|