| 
                           
                               | 
                                               
                                                   
                                                
                                                   
                                                
                                                   |  
 
 |  
                                                       
                                                       | demirhindi meyvesi. |  |  
                                                   
                                                
                                                   
                                                
                                                   
                                                
                                                   |  
 
 |  
                                                       
                                                       | kýrmýzý mercimek, nane, sarýmsak, soðan, baharat. | Tüm Bölgeler |  
                                                       
                                                       | lahana turþusu,yarma,nohut,kemik suyu,kuzu eti,turþu suyu,biber turþusu,limon,soðan,sarýmsak,salçalar | Bitlis,Muþ Ve Çevresi |  
                                                       
                                                       | kuzu kelle, kuzu paça, kuzu kemiði, (Ýsteðe göre sarýmsak, biber, limon, sirke)
 | Güneydoðu ve Tüm Bölgeler |  
                                                   
                                                
                                                   
                                                
                                                   
                                                
                                                   |  
 
 |  
                                                       
                                                       | patlýcan, sarýmsak, kuzu eti, domates, biber, salça, baharat, | Tüm Bölgeler |  
                                                       
                                                       | Kara lahana, býçak kýymasý, bulgur, soðan, sarýmsak, salça, baharat. |  |  
                                                       
                                                       | Kanlýca mantarý, eriþte,dana kýyma köfte,yoðurt,süt,nohut,tarhun |  |  
                                                       
                                                       | Kuzu, barbunya, soðan, sarýmsak, havuç, baharat |  |  
                                                       
                                                       | kereviz,dana kuzu kýyma, süt, pirinç, soðan, maydanoz, tarhun, baharat.tereyað,kuþ üzümü | Marmara ve Çevresi |  
                                                       
                                                       | parça et, süt, biber, sarýmsak, bamya, baharat |  |  
                                                       
                                                       | pirzola, ayva, soðan, sarýmsak, salça, baharat, nar ekþisi. | Gaziantep ve Güneydoðu |  
                                                       
                                                       | kurutulmuþ patlýcan veya biber, býçak kýymasý, pirinç,soðan, sarýmsak. | Gaziantep ve Güneydoðu |  
                                                   
                                                
                                                   
                                                
                                                   
                                                
                                                   |  
 
 |  
                                                       
                                                       | bulgur, soðan, reyhan, yoðurt, zeytinyaðý. | Van |  
                                                       
                                                       | Pazý kökü, soðan, sarýmsak, al biber, barbunya, zeytinyaðý |  |  
                                                       
                                                       | yabani semiz otu, bulgur,börülce, soðan, mercimek, salça, sarýmsak, nane,limon suyu | Nizip(G.Antep) |  
                                                       
                                                       | kereviz,soðan,sarýmsak,portakal,baharat,havuç | Marmara |  
                                                       
                                                       | kabak, al biber, soðan, sarýmsak, dereotu, baharat, zeytinyaðý. |  |  
                                                       
                                                       | Kereviz, soðan, sarýmsak, yumurta, un |  |  
                                                       
                                                       | Nohut, kiþniþ, soðan, sarýmsak,yumurta,susam,bakla | Ortadoðu/Suriye |  
                                                   
                                                
                                                   
                                                
                                                   
                                                
                                                   |  
 
 |  
                                                       
                                                       | pirinç, tereyaðý, et suyu. | Tüm Bölgeler |  
                                                       
                                                       | bulgur, domates,biber soðan, kimyon, salça,taze kimyon,baþ biber,biber salçasý |  |  
                                                       
                                                       | hamur, pirinç, kuþ üzümü, çam fýstýðý, badem, tavuk-horoz eti, soðan, tereyaðý. | Siirt ve Çevresi |  
                                                   
                                                
                                                   
                                                
                                                   
                                                
                                                   |  
 
 |  
                                                       
                                                       | ham cevizden, yeþil kabuðu türlü iþlemlerden geçirilerek yapýlýr. |  |  
                                                       
                                                       | Hamur, fýstýk, þeker, tereyaðý, kaymak (fýrýnda piþer). | Kilis, Nizip(G.Antep) |  
                                                       
                                                       | taze peynirli tel kadayýf (sýcak yenilir). |  |  
                                                       
                                                       | un, irmik, antep fýstýðý, zeytinyaðý, köpük helvasý (çöven köpüðü). |  |  
                                                       
                                                       | Baklava yufkasý, antep boz fýstýðý, sade yað, þeker þerbeti |  |  
                                                       
                                                       | kaynatýlýp kendi kendine soðutulmuþ süt ve dövülmüþ kuru incir. 
 |  |  
                                                       
                                                       | Turunçgiller, þeker |  |  
                                                       
                                                       | baklava türü. |  |  
                                                       
                                                       | kabak, þeker, limon, tahin ya da ceviz (hatay usulü). |  |  
                                                   
                                                |  | 27 Ekim 2025 -03 Kasým 2025
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |