
|
demirhindi meyvesi. |
|

|
kýrmýzý mercimek, nane, sarýmsak, soðan, baharat. |
Tüm Bölgeler |
buðday, semizotu, taze biber, yoðurt, |
|
pirpirim, mercimek, bulgur, börülce, soðan, sarýmsak, domates, nane, ekþi, salça. |
|

|
patlýcan, sarýmsak, kuzu eti, domates, biber, salça, baharat, |
Tüm Bölgeler |
kuzu eti,soðan, sarýmsak, süt,baharat, közlenmiþ patlýcan,un |
Tüm Bölgeler |
Kuzu eti, arpacýk soðan, erik, incir, üzüm, kayýsý, badem, sumak suyu, tarçýn |
Tüm Bölgeler |
kara lahana, býçak kýymasý, pirinç, tuz, karabiber, maydanoz, |
Batý Karadeniz |
viþne, kebap kýymasý, arpacýk soðan, domates salçasý. |
|
kuzu eti, yeþil domates, soðan, sarýmsak,baharat |
|
Dana incik, soðan, sarýmsak, sirke, baharat,domates,biber |
|
kabak, býçak kýymasý, soðan, kýrýk nohut, maydanoz, baharat, yoðurt |
|
koyun baðýrsaðý, bulgur, soðan, baharat ve kuzu eti, biber ve domates salçasý. |
Güneydoðu ve Tüm Bölgeler |
kurutulmuþ patlýcan veya biber, býçak kýymasý, pirinç, bulgur, soðan, sarýmsak. |
Gaziantep ve Güneydoðu |

|
bulgur, soðan, reyhan, yoðurt, zeytinyaðý. |
Van |
Fasulye,soðan,pirinç,zeytinyað,tuz |
|
Kabak,un,yumurta,taze soðan,sarýmsak,dereotu,maydanoz,baharat |
Tüm Bölgeler |
kabak, al biber, soðan, sarýmsak, dereotu, baharat, zeytinyaðý. |
|
Soðan, sarýmsak, barbunya, limon, domates salçasý, biber salçasý, zeytinyaðý. |
Tüm Bölgeler |
ýspanak, soðan, al biber,yeþil biber,zeytinyaðý |
|
Nohut, kiþniþ, soðan, sarýmsak,yumurta,susam,bakla |
Ortadoðu/Suriye |

|
pirinç, tereyaðý, et suyu. |
Tüm Bölgeler |
hamur, pirinç, kuþ üzümü, çam fýstýðý, badem, tavuk-horoz eti, soðan, tereyaðý. |
Siirt ve Çevresi |
bulgur, þehriye, sývýyað,soðan,baharat, |
Tüm Bölgeler |

|
ham cevizden, yeþil kabuðu türlü iþlemlerden geçirilerek yapýlýr. |
|
Hamur, fýstýk, þeker, tereyaðý, kaymak (fýrýnda piþer). |
Kilis, Nizip(G.Antep) |
taze peynirli tel kadayýf (sýcak yenilir). |
|
un, irmik, antep fýstýðý, zeytinyaðý, köpük helvasý (çöven köpüðü). |
|
Baklava yufkasý, antep boz fýstýðý, sade yað, þeker þerbeti |
|
kaynatýlýp kendi kendine soðutulmuþ süt ve dövülmüþ kuru incir.
|
|
Turunçgiller, þeker |
|
baklava türü. |
|
kabak, þeker, limon, tahin ya da ceviz (hatay usulü). |
|
|
|
30 Haziran 2025 -07 Temmuz 2025
|