
|
kýrmýzý mercimek, nane, sarýmsak, soðan, baharat. |
Tüm Bölgeler |
buðday, semizotu, taze biber, yoðurt, |
|
pirpirim, mercimek, bulgur, börülce, soðan, sarýmsak, domates, nane, ekþi, salça. |
|

|
patlýcan, sarýmsak, kuzu eti, domates, biber, salça, baharat, |
Tüm Bölgeler |
üzüm yapraðý, bulgur, kýyma, soðan, sarýmsak, salça, baharat |
|
Kuzu eti, kelek, sarýmsak, yoðurt, pirinç, nohut, baharat |
|
Patlýcan, viþne, sebzeli kýyma, sarýmsak, biber, domates, soðan, karabiber |
|
parça et, süt, biber, sarýmsak, bamya, baharat |
|
kuzu eti, bulgur köftesi, nohut, zýlk, ekþi, domates salçasý, soðan, nane, zeytinyaðý. |
|
Dana incik, bal kabaðý, sirke, soðan, baharat |
|
koyun baðýrsaðý, bulgur, soðan, baharat ve kuzu eti, biber ve domates salçasý. |
Güneydoðu ve Tüm Bölgeler |
kurutulmuþ patlýcan veya biber, býçak kýymasý, pirinç, bulgur, soðan, sarýmsak. |
Gaziantep ve Güneydoðu |

|
bulgur, soðan, reyhan, yoðurt, zeytinyaðý. |
Van |
|
Anonim |
fasulye, soðan, sarýmsak, zeytinyaðý,domates |
|
Kabak,un,yumurta,taze soðan,sarýmsak,dereotu,maydanoz,baharat |
Tüm Bölgeler |
Barbunya, soðan, sarýmsak, havuç, biber, domates, baharat, zeytinyaðý |
|
ýspanak, soðan, al biber,yeþil biber,zeytinyaðý |
|
Nohut, kiþniþ, soðan, sarýmsak,yumurta,susam,bakla |
Ortadoðu/Suriye |

|
pirinç, tereyaðý, et suyu. |
Tüm Bölgeler |
Bulgur, zeytinyaðý, mercimek, soðan |
Kilis |
hamur, pirinç, kuþ üzümü, çam fýstýðý, badem, tavuk-horoz eti, soðan, tereyaðý. |
Siirt ve Çevresi |

|
ham cevizden, yeþil kabuðu türlü iþlemlerden geçirilerek yapýlýr. |
|
Hamur, fýstýk, þeker, tereyaðý, kaymak (fýrýnda piþer). |
Kilis, Nizip(G.Antep) |
taze peynirli tel kadayýf (sýcak yenilir). |
|
un, irmik, antep fýstýðý, zeytinyaðý, köpük helvasý (çöven köpüðü). |
|
Baklava yufkasý, antep boz fýstýðý, sade yað, þeker þerbeti |
|
kaynatýlýp kendi kendine soðutulmuþ süt ve dövülmüþ kuru incir.
|
|
Turunçgiller, þeker |
|
baklava türü. |
|
kabak, þeker, limon, tahin ya da ceviz (hatay usulü). |
|

|
demirhindi meyvesi. |
|
|
|
30 Haziran 2025 -07 Temmuz 2025
|