
|
|
|

|
kýrmýzý mercimek, nane, sarýmsak, soðan, baharat. |
Tüm Bölgeler |
buðday, semizotu, taze biber, yoðurt, |
|

|
patlýcan, sarýmsak, kuzu eti, domates, biber, salça, baharat, |
Tüm Bölgeler |
kabak, kýyma, bulgur, soðan, maydanoz, sarýmsak, salça, baharat, |
Bitlis ve Çevresi |
viþne, kebap kýymasý, arpacýk soðan, domates salçasý. |
|
Fasulye, kuzu eti, yoðurt,nane |
|
parça et, süt, biber, sarýmsak, bamya, baharat |
|
Kuzu incik, soðan, sarýmsak, domates, biber |
|
Bulgur köftesi, kýyma, semizotu, sarýmsak, baharat, yoðurt |
|
koyun baðýrsaðý, bulgur, soðan, baharat ve kuzu eti, biber ve domates salçasý. |
Güneydoðu ve Tüm Bölgeler |
kurutulmuþ patlýcan veya biber, býçak kýymasý, pirinç, bulgur, soðan, sarýmsak. |
Gaziantep ve Güneydoðu |

|
Patlýcan,yeþil mercimek,soðan,sarýmsak,domates,biber,salçalar,zeytinyað,baharat |
|
bulgur, soðan, reyhan, yoðurt, zeytinyaðý. |
Van |
pazý, taze lor, süt, bulgur, reyhan, baharat,zeytinyaðý |
Doðu Anadolu/Bayburt Çevresi |
Kabak,un,yumurta,taze soðan,sarýmsak,dereotu,maydanoz,baharat |
Tüm Bölgeler |
kabak, al biber, soðan, sarýmsak, dereotu, baharat, zeytinyaðý. |
|
ýspanak, soðan, al biber,yeþil biber,zeytinyaðý |
|
Nohut, kiþniþ, soðan, sarýmsak,yumurta,susam,bakla |
Ortadoðu/Suriye |

|
pirinç, tereyaðý, et suyu. |
Tüm Bölgeler |
Bulgur, zeytinyaðý, mercimek, soðan |
Kilis |
hamur, pirinç, kuþ üzümü, çam fýstýðý, badem, tavuk-horoz eti, soðan, tereyaðý. |
Siirt ve Çevresi |

|
ham cevizden, yeþil kabuðu türlü iþlemlerden geçirilerek yapýlýr. |
|
Hamur, fýstýk, þeker, tereyaðý, kaymak (fýrýnda piþer). |
Kilis, Nizip(G.Antep) |
taze peynirli tel kadayýf (sýcak yenilir). |
|
un, irmik, antep fýstýðý, zeytinyaðý, köpük helvasý (çöven köpüðü). |
|
Baklava yufkasý, antep boz fýstýðý, sade yað, þeker þerbeti |
|
kaynatýlýp kendi kendine soðutulmuþ süt ve dövülmüþ kuru incir.
|
|
Turunçgiller, þeker |
|
baklava türü. |
|
kabak, þeker, limon, tahin ya da ceviz (hatay usulü). |
|

|
|
|
|
|
30 Haziran 2025 -07 Temmuz 2025
|