| 
                           
                               | 
                                               
                                                   
                                                
                                                   
                                                
                                                   |  
 
 |  
                                                       
                                                       |  |  |  
                                                   
                                                
                                                   
                                                
                                                   
                                                
                                                   |  
 
 |  
                                                       
                                                       | kýrmýzý mercimek, nane, sarýmsak, soðan, baharat. | Tüm Bölgeler |  
                                                       
                                                       | buðday, semizotu, taze biber, yoðurt, | Adýyaman |  
                                                   
                                                
                                                   
                                                
                                                   
                                                
                                                   |  
 
 |  
                                                       
                                                       | patlýcan, sarýmsak, kuzu eti, domates, biber, salça, baharat, | Tüm Bölgeler |  
                                                       
                                                       | kabak, kýyma, bulgur, soðan, maydanoz, sarýmsak, salça, baharat,reyhan | Bitlis ve Çevresi |  
                                                       
                                                       | viþne, kebap kýymasý, arpacýk soðan, domates salçasý. |  |  
                                                       
                                                       | Taze fasulye, kuzu eti,yarma buðday,nohut,yoðurt,bulgur köftesi |  |  
                                                       
                                                       | parça et, süt, biber, sarýmsak, bamya, baharat |  |  
                                                       
                                                       | Kuzu incik, soðan, sarýmsak, domates, biber |  |  
                                                       
                                                       | Bulgur köftesi, kýyma, semizotu, sarýmsak, baharat, yoðurt |  |  
                                                       
                                                       | koyun baðýrsaðý, bulgur, soðan, baharat ve kuzu eti, biber ve domates salçasý. | Güneydoðu ve Tüm Bölgeler |  
                                                       
                                                       | kurutulmuþ patlýcan veya biber, býçak kýymasý, pirinç,soðan, sarýmsak. | Gaziantep ve Güneydoðu |  
                                                   
                                                
                                                   
                                                
                                                   
                                                
                                                   |  
 
 |  
                                                       
                                                       | Patlýcan,yeþil mercimek,soðan,sarýmsak,domates,biber,zeytinyað,baharat |  |  
                                                       
                                                       | bulgur, soðan, reyhan, yoðurt, zeytinyaðý. | Van |  
                                                       
                                                       | pazý, taze lor, süt, bulgur, reyhan, baharat,zeytinyaðý,soðan | Doðu Anadolu/Bayburt Çevresi |  
                                                       
                                                       | Kabak,un,yumurta,taze soðan,sarýmsak,dereotu,maydanoz,baharat | Tüm Bölgeler |  
                                                       
                                                       | kabak, al biber, soðan, sarýmsak, dereotu, baharat, zeytinyaðý. |  |  
                                                       
                                                       | ýspanak, soðan, al biber,yeþil biber,zeytinyaðý |  |  
                                                       
                                                       | Nohut, kiþniþ, soðan, sarýmsak,yumurta,susam,bakla | Ortadoðu/Suriye |  
                                                   
                                                
                                                   
                                                
                                                   
                                                
                                                   |  
 
 |  
                                                       
                                                       | pirinç, tereyaðý, et suyu. | Tüm Bölgeler |  
                                                       
                                                       | Bulgur, zeytinyaðý, mercimek, soðan | Kilis |  
                                                       
                                                       | hamur, pirinç, kuþ üzümü, çam fýstýðý, badem, tavuk-horoz eti, soðan, tereyaðý. | Siirt ve Çevresi |  
                                                   
                                                
                                                   
                                                
                                                   
                                                
                                                   |  
 
 |  
                                                       
                                                       | ham cevizden, yeþil kabuðu türlü iþlemlerden geçirilerek yapýlýr. |  |  
                                                       
                                                       | Hamur, fýstýk, þeker, tereyaðý, kaymak (fýrýnda piþer). | Kilis, Nizip(G.Antep) |  
                                                       
                                                       | taze peynirli tel kadayýf (sýcak yenilir). |  |  
                                                       
                                                       | un, irmik, antep fýstýðý, zeytinyaðý, köpük helvasý (çöven köpüðü). |  |  
                                                       
                                                       | Baklava yufkasý, antep boz fýstýðý, sade yað, þeker þerbeti |  |  
                                                       
                                                       | kaynatýlýp kendi kendine soðutulmuþ süt ve dövülmüþ kuru incir. 
 |  |  
                                                       
                                                       | Turunçgiller, þeker |  |  
                                                       
                                                       | baklava türü. |  |  
                                                       
                                                       | kabak, þeker, limon, tahin ya da ceviz (hatay usulü). |  |  
                                                   
                                                
                                                   
                                                
                                                   
                                                
                                                   |  
 
 |  
                                                       
                                                       |  |  |  
                                                   
                                                |  | 27 Ekim 2025 -03 Kasým 2025
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |