
|
|
|

|
| közlenmiþ domates ve biber, bulgur, reyhan, sarýmsak, salça. |
|
| kýrmýzý mercimek, nane, sarýmsak, soðan, baharat. |
Tüm Bölgeler |
| buðday, semizotu, taze biber, yoðurt, |
Adýyaman |

|
| patlýcan, sarýmsak, kuzu eti, domates, biber, salça, baharat, |
Tüm Bölgeler |
| üzüm yapraðý, pirinç, kýyma, soðan, sarýmsak, baharat |
|
| Kabak, kuzu eti, sarýmsak, sumak ekþisi, nohut |
|
| Patlýcan, kuzu eti, nohut, yoðurt, reyhan,bulgur köftesi |
|
| Dana eti, arpacýk soðan, ayva, elma, sarýmsak, nohut, baharat |
|
| Pancar, soðan, býçak kýymasý, çam fýstýk, kuþ üzümü, maydanoz, baharat. |
|
| Viþne, domates, soðan, yaðsýz býçak kýymasý, bulgur köftesi |
|
| koyun baðýrsaðý, bulgur, soðan, baharat ve kuzu eti, biber ve domates salçasý. |
Güneydoðu ve Tüm Bölgeler |
| kurutulmuþ patlýcan veya biber, býçak kýymasý, pirinç,soðan, sarýmsak. |
Gaziantep ve Güneydoðu |

|
| bulgur, soðan, reyhan, yoðurt, zeytinyaðý. |
Van |
| Ispanak,soðan,sarýmsak,al biber,pirinç,börülce,zeytinyaðý,baharat |
|
| Kabak,un,yumurta,taze soðan,sarýmsak,dereotu,maydanoz,baharat |
Tüm Bölgeler |
| Al biber,ceviz,yoðurt,sarýmsak,fasulye. |
|
| kabak, al biber, soðan, sarýmsak, dereotu, baharat, zeytinyaðý. |
|
| Bamya, süt, un, soðan, biber, sarýmsak, baharat, tereyaðý |
|
| Nohut, kiþniþ, soðan, sarýmsak,yumurta,susam,bakla |
Ortadoðu/Suriye |

|
| pirinç, tereyaðý, et suyu. |
Tüm Bölgeler |
| hamur, pirinç, kuþ üzümü, çam fýstýðý, badem, tavuk-horoz eti, soðan, tereyaðý. |
Siirt ve Çevresi |
| bulgur, þehriye, sývýyað,soðan,baharat, |
Tüm Bölgeler |

|
| ham cevizden, yeþil kabuðu türlü iþlemlerden geçirilerek yapýlýr. |
|
| Hamur, fýstýk, þeker, tereyaðý, kaymak (fýrýnda piþer). |
Kilis, Nizip(G.Antep) |
| taze peynirli tel kadayýf (sýcak yenilir). |
|
| un, irmik, antep fýstýðý, zeytinyaðý, köpük helvasý (çöven köpüðü). |
|
| Baklava yufkasý, antep boz fýstýðý, sade yað, þeker þerbeti |
|
kaynatýlýp kendi kendine soðutulmuþ süt ve dövülmüþ kuru incir.
|
|
| Turunçgiller, þeker |
|
| baklava türü. |
|
| kabak, þeker, limon, tahin ya da ceviz (hatay usulü). |
|
|
|
27 Ekim 2025 -03 Kasým 2025
|