| 
                           
                               | 
                                               
                                                   
                                                
                                                   
                                                
                                                   |  
 
 |  
                                                       
                                                       | kýrmýzý mercimek, nane, sarýmsak, soðan, baharat. | Tüm Bölgeler |  
                                                       
                                                       | buðday, semizotu, taze biber, yoðurt, | Adýyaman |  
                                                       
                                                       | mercimek, ýspanak, yoðurt, tarhun. |  |  
                                                   
                                                
                                                   
                                                
                                                   
                                                
                                                   |  
 
 |  
                                                       
                                                       | patlýcan, sarýmsak, kuzu eti, domates, biber, salça, baharat, | Tüm Bölgeler |  
                                                       
                                                       | Ihlamur yaprağı, kıyma, soğan, sarımsak, bulgur, pirinç, domates, dereotu, baharat |  |  
                                                       
                                                       | Taze bakla, kuzu eti, nohut,sarýmsak, yoðurt, nane.taze soðan |  |  
                                                       
                                                       | O?lak, taze soğan, rezene, taze nane, marul, limon, dereotu, baharat |  |  
                                                       
                                                       | Kuzu eti, ?iri?, s?t, soğan, sarımsak, un, baharat |  |  
                                                       
                                                       | Bulgur, ya?s?z koyun kıyması, ?a?la, nane, sarımsak, salça, erik, reyhan |  |  
                                                       
                                                       | Patlýcan, kuzu incik, sarýmsak, biber, karabiber |  |  
                                                       
                                                       | O?lak ci?eri, ye?il soğan, pirinç, maydanoz,  dereotu, baharat |  |  
                                                       
                                                       | koyun baðýrsaðý, bulgur, soðan, baharat ve kuzu eti, biber ve domates salçasý. | Güneydoðu ve Tüm Bölgeler |  
                                                       
                                                       | kurutulmuþ patlýcan veya biber, býçak kýymasý, pirinç,soðan, sarýmsak. | Gaziantep ve Güneydoðu |  
                                                   
                                                
                                                   
                                                
                                                   
                                                
                                                   |  
 
 |  
                                                       
                                                       | Dikenucu, soğan, zeytinya | Ordu |  
                                                       
                                                       | bulgur, soðan, reyhan, yoðurt, zeytinyaðý. | Van |  
                                                       
                                                       | Kabak,un,yumurta,taze soðan,sarýmsak,dereotu,maydanoz,baharat | Tüm Bölgeler |  
                                                       
                                                       | Al biber,ceviz,yoðurt,sarýmsak,fasulye. |  |  
                                                       
                                                       | kabak, al biber, soðan, sarýmsak, dereotu, baharat, zeytinyaðý. |  |  
                                                       
                                                       | ?i?eklenmi? ye?il soğan, sal |  |  
                                                       
                                                       | Enginar, pirinç, sýzma zeytinyaðý, dereotu, maydanoz,çam fýstýðý | Ege,Akdeniz |  
                                                       
                                                       | Nohut, kiþniþ, soðan, sarýmsak,yumurta,susam,bakla | Ortadoðu/Suriye |  
                                                   
                                                
                                                   
                                                
                                                   
                                                
                                                   |  
 
 |  
                                                       
                                                       | pirinç, tereyaðý, et suyu. | Tüm Bölgeler |  
                                                       
                                                       | Bulgur, zeytinyaðý, mercimek, soðan | Kilis |  
                                                       
                                                       | hamur, pirinç, kuþ üzümü, çam fýstýðý, badem, tavuk-horoz eti, soðan, tereyaðý. | Siirt ve Çevresi |  
                                                   
                                                
                                                   
                                                
                                                   
                                                
                                                   |  
 
 |  
                                                       
                                                       | ham cevizden, yeþil kabuðu türlü iþlemlerden geçirilerek yapýlýr. |  |  
                                                       
                                                       | Hamur, fýstýk, þeker, tereyaðý, kaymak (fýrýnda piþer). | Kilis, Nizip(G.Antep) |  
                                                       
                                                       | taze peynirli tel kadayýf (sýcak yenilir). |  |  
                                                       
                                                       | un, irmik, antep fýstýðý, zeytinyaðý, köpük helvasý (çöven köpüðü). |  |  
                                                       
                                                       |  |  |  
                                                       
                                                       | kaynatýlýp kendi kendine soðutulmuþ süt ve dövülmüþ kuru incir. 
 |  |  
                                                       
                                                       | Turunçgiller, þeker |  |  
                                                       
                                                       | baklava türü. |  |  
                                                       
                                                       | kabak, þeker, limon, tahin ya da ceviz (hatay usulü). |  |  
                                                       
                                                       | patlýcan, þeker, vanilya ve limon. 
 |  |  
                                                   
                                                
                                                   
                                                
                                                   
                                                
                                                   |  
 
 |  
                                                       
                                                       | Bahar Yeþillikleri |  |  
                                                   
                                                |  | 27 Ekim 2025 -03 Kasým 2025
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |