
|
| kýrmýzý mercimek, nane, sarýmsak, soðan, baharat. |
Tüm Bölgeler |
| buðday, semizotu, taze biber, yoðurt, |
Adýyaman |
| Kelem, salça, soðan, sarýmsak, reyhan,eriþte, ekþi |
|

|
| patlýcan, sarýmsak, kuzu eti, domates, biber, salça, baharat, |
Tüm Bölgeler |
| üzüm yapraðý, pirinç, kýyma, soðan, sarýmsak, baharat |
|
| O?lak |
|
| Taze sarýmsak, kebap kýymasý, salça, baharat |
|
| kuzu eti, nohut, yoðurt, bulgur köftesi, nane, zeytinyaðý, pirinç, |
|
| Kuzu eti, ?iri?, s?t, soğan, sarımsak, un, baharat |
|
| koyun baðýrsaðý, bulgur, soðan, baharat ve kuzu eti, biber ve domates salçasý. |
Güneydoðu ve Tüm Bölgeler |
| Kiraz, köfte, domates, biber, soðan, baharat, salça,patates |
|
| kurutulmuþ patlýcan veya biber, býçak kýymasý, pirinç,soðan, sarýmsak. |
Gaziantep ve Güneydoðu |

|
| Dikenucu, soğan, zeytinya |
Ordu |
| bulgur, soðan, reyhan, yoðurt, zeytinyaðý. |
Van |
| fasulye, soðan, sarýmsak, zeytinyaðý,domates |
|
| Kabak,un,yumurta,taze soðan,sarýmsak,dereotu,maydanoz,baharat |
Tüm Bölgeler |
Madýmak, bulgur, yeþil mercimek, soðan sarýmsak, salça, baharat
|
|
| kabak, al biber, soðan, sarýmsak, dereotu, baharat, zeytinyaðý. |
|
| Enginar, pirinç, sýzma zeytinyaðý, dereotu, maydanoz,çam fýstýðý |
Ege,Akdeniz |
| Nohut, kiþniþ, soðan, sarýmsak,yumurta,susam,bakla |
Ortadoðu/Suriye |
| Kaldirik (ýspýt,hodan), soðan, zeytinyaðý, baharat |
|

|
| pirinç, tereyaðý, et suyu. |
Tüm Bölgeler |
| Soðan,domates,sarýmsak,iç bezelye,salça,patlýcan,bulgur |
|
| hamur, pirinç, kuþ üzümü, çam fýstýðý, badem, tavuk-horoz eti, soðan, tereyaðý. |
Siirt ve Çevresi |

|
| ham cevizden, yeþil kabuðu türlü iþlemlerden geçirilerek yapýlýr. |
|
| Hamur, fýstýk, þeker, tereyaðý, kaymak (fýrýnda piþer). |
Kilis, Nizip(G.Antep) |
| taze peynirli tel kadayýf (sýcak yenilir). |
|
| un, irmik, antep fýstýðý, zeytinyaðý, köpük helvasý (çöven köpüðü). |
|
|
|
kaynatýlýp kendi kendine soðutulmuþ süt ve dövülmüþ kuru incir.
|
|
| Turunçgiller, þeker |
|
| baklava türü. |
|
| kabak, þeker, limon, tahin ya da ceviz (hatay usulü). |
|
patlýcan, þeker, vanilya ve limon.
|
|

|
| Bahar Yeþillikleri |
|
|
|
27 Ekim 2025 -03 Kasým 2025
|