
|
kýrmýzý mercimek, nane, sarýmsak, soðan, baharat. |
Tüm Bölgeler |
Süt, çiriþ otu, bulgur, karabiber |
|
buðday, semizotu, taze biber, yoðurt, |
|

|
patlýcan, sarýmsak, kuzu eti, domates, biber, salça, baharat, |
Tüm Bölgeler |
beyaz lahana, kýyma, bulgur, soðan, baharat, salçalar. |
Malatya |
Yeni dünya, kebap kýymasý, salça, baharat,domates,çarliston biber,baþ sarýmsak,patlýcan |
G.antep |
Dana etli, erik suyu, yeþil soðan, sarýmsak, taze nane, maydanoz.patates
|
Mardin |
O?lak |
|
Kuzu eti, bulgur köftesi, nohut, yoðurt, zýllk |
|
Kiraz, kuzu eti, soğan, sarımsak, sal |
|
koyun baðýrsaðý, bulgur, soðan, baharat ve kuzu eti, biber ve domates salçasý. |
Güneydoðu ve Tüm Bölgeler |
kurutulmuþ patlýcan veya biber, býçak kýymasý, pirinç, bulgur, soðan, sarýmsak. |
Gaziantep ve Güneydoðu |

|
bulgur, soðan, reyhan, yoðurt, zeytinyaðý. |
Van |
Kabak,un,yumurta,taze soðan,sarýmsak,dereotu,maydanoz,baharat |
Tüm Bölgeler |
kabak, al biber, soðan, sarýmsak, dereotu, baharat, zeytinyaðý. |
|
?i?eklenmi? ye?il soğan, sal |
|
Merulcan, so |
|
Enginar, pirinç, sýzma zeytinyaðý, dereotu, maydanoz,çam fýstýðý |
Ege,Akdeniz |
Nohut, kiþniþ, soðan, sarýmsak,yumurta,susam,bakla |
Ortadoðu/Suriye |
Kaldirik (ýspýt,hodan), soðan, zeytinyaðý, baharat |
|

|
pirinç, tereyaðý, et suyu. |
Tüm Bölgeler |
Viþne suyu ,firik, soðan, nohut, baharat |
|
hamur, pirinç, kuþ üzümü, çam fýstýðý, badem, tavuk-horoz eti, soðan, tereyaðý. |
Siirt ve Çevresi |

|
ham cevizden, yeþil kabuðu türlü iþlemlerden geçirilerek yapýlýr. |
|
Hamur, fýstýk, þeker, tereyaðý, kaymak (fýrýnda piþer). |
Kilis, Nizip(G.Antep) |
taze peynirli tel kadayýf (sýcak yenilir). |
|
un, irmik, antep fýstýðý, zeytinyaðý, köpük helvasý (çöven köpüðü). |
|
|
|
kaynatýlýp kendi kendine soðutulmuþ süt ve dövülmüþ kuru incir.
|
|
Turunçgiller, þeker |
|
baklava türü. |
|
kabak, þeker, limon, tahin ya da ceviz (hatay usulü). |
|
patlýcan, þeker, vanilya ve limon.
|
|

|
Bahar Yeþillikleri |
|
|
|
30 Haziran 2025 -07 Temmuz 2025
|