
|
kýrmýzý mercimek, nane, sarýmsak, soðan, baharat. |
Tüm Bölgeler |
kuzu kelle, kuzu paça, kuzu kemiði,
(Ýsteðe göre sarýmsak, biber, limon, sirke) |
Güneydoðu ve Tüm Bölgeler |
Yabani otlar, arpa, yoðurt |
|

|
Taze bakla, kuzu eti, nohut,sarýmsak, yoðurt, nane. |
|
Nohut, kuzu eti, soðan, kurutulmuþi biber, salça, baharat |
|
Ciðer,yürek,böbrek,soðan,kuþ üzümü,baharatlar |
|
Efelek, kýyma, bulgur, soðan, sarýmsak, salça, baharat |
|
kuzu eti, bulgur köftesi, nohut, zýlk, ekþi, domates salçasý, soðan, nane, zeytinyaðý. |
|
Enginar, dana incik, nar ekþisi, baharat, yeþillik |
|
Kuzu eti, ?algam, soğan, nohut, sirke, un, limon |
|
koyun baðýrsaðý, bulgur, soðan, baharat ve kuzu eti, biber ve domates salçasý. |
Güneydoðu ve Tüm Bölgeler |
kurutulmuþ patlýcan veya biber, býçak kýymasý, pirinç, bulgur, soðan, sarýmsak. |
Gaziantep ve Güneydoðu |

|
bulgur, soðan, reyhan, yoðurt, zeytinyaðý. |
Van |
Labada otu,börülce,kýrmýzý biber,pirinç,yoðurt,sarýmsak |
|
Kabak,un,yumurta,taze soðan,sarýmsak,dereotu,maydanoz,baharat |
Tüm Bölgeler |
yabani semiz otu, bulgur,börülce, soðan, mercimek, salça, sarýmsak, nane,limon suyu |
Nizip(G.Antep) |
kereviz,soðan,sarýmsak,portakal,baharat. |
Marmara |
Enginar, pirinç, sýzma zeytinyaðý, dereotu, maydanoz,çam fýstýðý |
Ege,Akdeniz |
Nohut, kiþniþ, soðan, sarýmsak,yumurta,susam,bakla |
Ortadoðu/Suriye |

|
pirinç, tereyaðý, et suyu. |
Tüm Bölgeler |
Viþne suyu ,firik, soðan, nohut, baharat |
|
hamur, pirinç, kuþ üzümü, çam fýstýðý, badem, tavuk-horoz eti, soðan, tereyaðý. |
Siirt ve Çevresi |

|
ham cevizden, yeþil kabuðu türlü iþlemlerden geçirilerek yapýlýr. |
|
Hamur, fýstýk, þeker, tereyaðý, kaymak (fýrýnda piþer). |
Kilis, Nizip(G.Antep) |
taze peynirli tel kadayýf (sýcak yenilir). |
|
un, irmik, antep fýstýðý, zeytinyaðý, köpük helvasý (çöven köpüðü). |
|
|
|
kaynatýlýp kendi kendine soðutulmuþ süt ve dövülmüþ kuru incir.
|
|
Turunçgiller, þeker |
|
kabak, þeker, limon, tahin ya da ceviz (hatay usulü). |
|
patlýcan, þeker, vanilya ve limon.
|
|

|
Bahar Yeþillikleri |
|
|
|
28 Nisan 2025 -05 Mayýs 2025
|