
|
maþ, soðan, tarhun, kurutulmuþ biber, biber ve domates salçasý, baharat |
Güneydoðu |
kýrmýzý mercimek, nane, sarýmsak, soðan, baharat. |
Tüm Bölgeler |

|
kuzu eti, sarýmsak, yoðurt, baharat, salça. |
Kilis |
Pýrasa, býçak kýymasý, domates, biber, soðan, un |
Samsun |
patlýcan, sarýmsak, kuzu eti, domates, biber, salça, baharat, |
Tüm Bölgeler |
Hamur, kuzu eti, pirinç, süzme yoðurt, kuru nane |
Nizip/Gaziantep |
Nohut, Patates, soğan, Kuyruk, Kuzu Eti, Karabiber, Zerde?al, kay?s? |
|
yer elmasý, börülce, kuzu eti, yoðurt, tarhun. |
|
koyun baðýrsaðý, bulgur, soðan, baharat ve kuzu eti, biber ve domates salçasý. |
Güneydoðu ve Tüm Bölgeler |
kurutulmuþ patlýcan veya biber, býçak kýymasý, pirinç, bulgur, soðan, sarýmsak. |
Gaziantep ve Güneydoðu |

|
pazý kökü, börülce, soðan, al biber,nane,zeytinyaðý,mercimek,nohut,yoðurt |
|
bulgur, soðan, reyhan, yoðurt, zeytinyaðý. |
Van |
Kurutulmu? sebzeler, domates, so |
Nizip ,Birecik |
Kuru havuç,kuru hýyar,kuru biber,kuru domates,soðan,sarýmsak,salça |
Güneydoðu ve Kilis çevresi |
pazý, taze lor, süt, bulgur, reyhan, baharat,zeytinyaðý |
Doðu Anadolu/Bayburt Çevresi |
Nohut, kiþniþ, soðan, sarýmsak,yumurta,susam,bakla |
Ortadoðu/Suriye |

|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|

|
pirinç, tereyaðý, et suyu. |
Tüm Bölgeler |
Mercimek, bulgur,soðan |
G.Antap, Nizip, Kilis |
hamur, pirinç, kuþ üzümü, çam fýstýðý, badem, tavuk-horoz eti, soðan, tereyaðý. |
Siirt ve Çevresi |

|
Domates, taze biber, sarýmsak, maydanoz, soðan, nane, sumak, pul biber, nar ekþisi, zeytinyaðý |
|
Zahter, maydanoz, soðan, kýrmýzý biber, zeytinyaðý, nar ekþisi. |
|
yoðurtlu patlýcan , pancar , kýsýr , çarpana , zahter , humus , zeytinyaðlý yaprak sarma , kuru patlýcan ve biber dolma |
|

|
demirhindi meyvesi. |
|
|
|

|
ham cevizden, yeþil kabuðu türlü iþlemlerden geçirilerek yapýlýr. |
|
Hamur, fýstýk, þeker, tereyaðý, kaymak (fýrýnda piþer). |
Kilis, Nizip(G.Antep) |
taze peynirli tel kadayýf (sýcak yenilir). |
|
un, irmik, antep fýstýðý, zeytinyaðý, köpük helvasý (çöven köpüðü). |
|
Turunçgiller,den bir meyve. |
D?rtyol Hatay, ?ukurova |
|
|
kaynatýlýp kendi kendine soðutulmuþ süt ve dövülmüþ kuru incir.
|
|
Turunçgiller, þeker |
|
baklava türü. |
|
sýrýk domates, badem, susam, kaymak, limon ve þeker.
|
|
kabak, þeker, limon, tahin ya da ceviz (hatay usulü). |
|
patlýcan, þeker, vanilya ve limon.
|
|
|
|
28 Temmuz 2025 -04 Aðustos 2025
|