|
Ayva, þeker |
|
|
kýrmýzý mercimek, nane, sarýmsak, soðan, baharat. |
|
Kestane, soðan, kýrmýzý mercimek, maydanoz, reyhan, kemik suyu |
|
kuzu kelle, kuzu paça, kuzu kemiði,
(Ýsteðe göre sarýmsak, biber, limon, sirke) |
|
|
Pýrasa, býçak kýymasý, domates, biber, soðan, un |
Samsun |
Çiçek bamya, kuzu eti, kuru domates, nohut, limon |
|
Kuzu eti, kabak, süt, soðan, baharat, ince bulgur |
|
kuzu eti, nohut, yoðurt, bulgur köftesi, nane, zeytinyaðý, pirinç |
|
dana incik, ayva, soðan, badem, baharat, salça, üzüm |
|
ýsýrgan, eriþte, tavuk eti, mercimek, nohut, sarýmsak, nane. |
|
Kuzu kaburga, iç fasulye, soðan, salça, sarýmsak, baharat |
|
koyun baðýrsaðý, bulgur, soðan, baharat ve kuzu eti, biber ve domates salçasý. |
|
kurutulmuþ patlýcan veya biber, býçak kýymasý, pirinç, bulgur, nane, soðan, sarýmsak. |
|
|
bulgur, soðan, reyhan, yoðurt, zeytinyaðý. |
|
pazý, taze lor, süt, bulgur, reyhan, baharat,zeytinyaðý |
|
kereviz,soðan,sarýmsak,limon suyu,baharat. |
|
kuru patlýcan,soðan,sarýmsak,kuru domates,kuru biber,salça,baharat,limon ekþisi,börülce, patates |
|
ýspanak, sarýmsak, soðan, al biber,yeþil biber,zeytinyaðý.börülce |
|
Kereviz, soðan, sarýmsak, yumurta, un |
|
Nohut, kiþniþ, soðan, sarýmsak,yumurta,susam,bakla |
|
|
pirinç, tereyaðý, et suyu. |
|
Bulgur, zeytinyaðý, mercimek, soðan |
|
hamur, pirinç, kuþ üzümü, çam fýstýðý, badem, tavuk-horoz eti, soðan, tereyaðý. |
|
|
ham cevizden, yeþil kabuðu türlü iþlemlerden geçirilerek yapýlýr. |
|
Hamur, fýstýk, þeker, tereyaðý, kaymak (fýrýnda piþer). |
Kilis, Nizip(G.Antep) |
taze peynirli tel kadayýf (sýcak yenilir). |
|
un, irmik, antep fýstýðý, zeytinyaðý, köpük helvasý (çöven köpüðü). |
|
Baklava yufkasý, antep boz fýstýðý, sade yað, þeker þerbeti |
|
kaynatýlýp kendi kendine soðutulmuþ süt ve dövülmüþ kuru incir.
|
|
Turunçgiller, þeker |
|
baklava türü. |
|
sýrýk domates, badem, susam, kaymak, limon ve þeker.
|
|
kabak, þeker, limon, tahin ya da ceviz (hatay usulü). |
|
patlýcan, þeker, vanilya ve limon.
|
|
|
|
25 Mart 2024 -01 Nisan 2024
|