|
Ayva, þeker |
|
|
kýrmýzý mercimek, nane, sarýmsak, soðan, baharat. |
|
Mulhiye otu, bulgur, soðan, sarýmsak, salça |
|
kuzu kelle, kuzu paça, kuzu kemiði,
(Ýsteðe göre sarýmsak, biber, limon, sirke) |
|
|
beyaz lahana, kýyma, kereviz, havuç, dereotu, pirinç, soðan, baharat, salçalar. |
|
Bulgur, yaðsýz kýyma, kuzu eti, soðan, salça, nohut, havuç |
Antakya |
taze iç fasulye, kuzu eti, soðan, sarýmsak, salça, biber, baharat. |
|
Pirinç, süt, horoz eti, sarýmsak, ceviz, baharat |
|
Ayva, kuzu incik, soðan,sarýmsak,domates salçasý,biber salçasý |
|
kereviz, kýyma, süt, pirinç, soðan, maydanoz, tarhun, baharat. |
|
ýsýrgan, eriþte, tavuk eti, mercimek, nohut, sarýmsak, nane. |
|
Helis, teke kavurmasý, buðday, nohut, kurutulmuþ yoðurt, fasulye, mercimek, soðan, tereyaðý |
|
soðan, býçak kýymasý, domates, baharat, domates ve biber salçasý. |
|
koyun baðýrsaðý, bulgur, soðan, baharat ve kuzu eti, biber ve domates salçasý. |
|
kurutulmuþ patlýcan veya biber, býçak kýymasý, pirinç, bulgur, nane, soðan, sarýmsak. |
|
|
bulgur, soðan, reyhan, yoðurt, zeytinyaðý. |
|
kestane kabaðý, pirinç, üzüm, badem, dereotu, baharat. |
|
yabani semiz otu, bulgur,nohut, soðan, mercimek, salça, sarýmsak, nane,limon suyu |
Nizip(G.Antep) |
Karnabahar, soðan, sarýmsak, zeytinyaðý, baharat |
|
ýspanak, sarýmsak, soðan, al biber,yeþil biber,zeytinyaðý.börülce |
|
Kereviz, soðan, sarýmsak, yumurta, un |
|
kereviz, yer elmasý, havuç, soðan, sarýmsak, yeþillik. |
|
Nohut, kiþniþ, soðan, sarýmsak,yumurta,susam,bakla |
|
|
pirinç, tereyaðý, et suyu. |
|
firik, teke kavurma, soðan, nohut, baharat. |
|
hamur, pirinç, kuþ üzümü, çam fýstýðý, badem, tavuk-horoz eti, soðan, tereyaðý. |
|
|
ham cevizden, yeþil kabuðu türlü iþlemlerden geçirilerek yapýlýr. |
|
Hamur, fýstýk, þeker, tereyaðý, kaymak (fýrýnda piþer). |
Kilis, Nizip(G.Antep) |
taze peynirli tel kadayýf (sýcak yenilir). |
|
un, irmik, antep fýstýðý, zeytinyaðý, köpük helvasý (çöven köpüðü). |
|
Baklava yufkasý, antep boz fýstýðý, sade yað, þeker þerbeti |
|
kaynatýlýp kendi kendine soðutulmuþ süt ve dövülmüþ kuru incir.
|
|
Turunçgiller, þeker |
|
baklava türü. |
|
sýrýk domates, badem, susam, kaymak, limon ve þeker.
|
|
kabak, þeker, limon, tahin ya da ceviz (hatay usulü). |
|
patlýcan, þeker, vanilya ve limon.
|
|
|
|
25 Mart 2024 -01 Nisan 2024
|