|
kýrmýzý mercimek, nane, sarýmsak, soðan, baharat. |
|
buðday, semizotu, taze biber, yoðurt, |
|
yoðurt, ýspanak, pirinç, tarhun |
|
|
patlýcan, sarýmsak, kuzu eti, domates, biber, salça, baharat, |
|
erişte, mercimek, nohut, kuzu eti, yoğurt, bulgur, nane |
|
patlýcan, kuzu eti, nohut, salça,baharat. |
|
Malta eri?i, b??ak kıyması, maydanoz, soğan, havu?, pirinç, sirke, dereotu, baharat |
|
Kuzu eti, enginar, soðan, sarýmsak, patates,baharat,tereyaðý, |
|
koyun baðýrsaðý, bulgur, soðan, baharat ve kuzu eti, biber ve domates salçasý. |
|
Kuzu eti, erik, taze baþ sarýmsak, domates ve biber salçasý |
|
kurutulmuþ patlýcan veya biber, býçak kýymasý, pirinç, bulgur, nane, soðan, sarýmsak. |
|
|
Soðan,pirinç,maydanoz,dereotu,zeytinyaðý,limon,baharat |
Doðu Akdeniz ve Ege |
bulgur, soðan, reyhan, yoðurt, zeytinyaðý. |
|
kereviz, pýrasa, patates, havuç, maydanoz, yumurta, kabak, sarýmsak, un. |
|
Al biber,ceviz,yoðurt,sarýmsak,fasulye. |
|
kabak, al biber, soðan, sarýmsak, dereotu, baharat, zeytinyaðý. |
|
Kiraz yaprağı, ince bulgur, soğan, reyhan |
|
Enginar, pirinç, sýzma zeytinyaðý, dereotu, maydanoz,çam fýstýðý |
Ege,Akdeniz |
Nohut, kiþniþ, soðan, sarýmsak,yumurta,susam,bakla |
|
|
pirinç, tereyaðý, et suyu. |
|
Kiraz, ya?s?z kıyma, bulgur, baharat |
|
hamur, pirinç, kuþ üzümü, çam fýstýðý, badem, tavuk-horoz eti, soðan, tereyaðý. |
|
|
ham cevizden, yeþil kabuðu türlü iþlemlerden geçirilerek yapýlýr. |
|
Hamur, fýstýk, þeker, tereyaðý, kaymak (fýrýnda piþer). |
Kilis, Nizip(G.Antep) |
taze peynirli tel kadayýf (sýcak yenilir). |
|
un, irmik, antep fýstýðý, zeytinyaðý, köpük helvasý (çöven köpüðü). |
|
|
|
kaynatýlýp kendi kendine soðutulmuþ süt ve dövülmüþ kuru incir.
|
|
baklava türü. |
|
kabak, þeker, limon, tahin ya da ceviz (hatay usulü). |
|
patlýcan, þeker, vanilya ve limon.
|
|
|
|
|
|
|
25 Mart 2024 -01 Nisan 2024
|