|
Kereviz yapraðý, havuç, soðan, sarýmsak, maydanoz, patates |
Marmara |
kýrmýzý mercimek, nane, sarýmsak, soðan, baharat. |
|
kuzu kelle, kuzu paça, kuzu kemiði,
(Ýsteðe göre sarýmsak, biber, limon, sirke) |
|
|
Ayva, býçak kýymasý, domates sosu, yumurta, un, pirinç, karabiber. |
Diyarbakir |
Teke kavurma, eriþte, mercimek, yoðurt, nohut, nane, pazý |
|
Kuzu eti, soğan, nohut, salça, reyhan, maydanoz, sumak, kabak |
|
Kuzu eti, kereviz, ayva, soðan, maydanoz, limon |
|
beyaz lahana, kýyma, pirinç,bulgur, soðan, sarýmsak, maydanoz, baharat, domates salçasý,biber salçasý,
|
|
P?rasa, kıyma, ceviz, tar??n, soğan, sarımsak |
|
Kurutulmu? fasulye, asma kaba??, kuzu eti, kuru domates, kuru biber |
|
koyun baðýrsaðý, bulgur, soðan, baharat ve kuzu eti, biber ve domates salçasý. |
|
kurutulmuþ patlýcan veya biber, býçak kýymasý, pirinç, bulgur, nane, soðan, sarýmsak. |
|
|
semiz otu,domates, biber, mercimek, nohut, soðan, limon, salça, baharat. |
|
bulgur, soðan, reyhan, yoðurt, zeytinyaðý. |
|
kereviz, pýrasa, patates, havuç, maydanoz, yumurta, kabak, sarýmsak, un. |
|
Yer elmasý,kereviz,havuç,soðan,sarýmsak,baharat,yeþillik |
|
|
|
Nohut, kiþniþ, soðan, sarýmsak,yumurta,susam,bakla |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
180 gr. Kuþbaþý þiþ, közlenmiþl domates üzerine, taze biber, maydanoz, tereyaðý, karabiber. |
|
|
pirinç, tereyaðý, et suyu. |
|
Bulgur, kar???k ot, soğan, zeytinya |
Nizip(G.Antep) |
hamur, pirinç, kuþ üzümü, çam fýstýðý, badem, tavuk-horoz eti, soðan, tereyaðý. |
|
|
Domates, taze biber, sarýmsak, maydanoz, soðan, nane, sumak, pul biber, nar ekþisi, zeytinyaðý |
|
Zahter, maydanoz, soðan, kýrmýzý biber, zeytinyaðý, nar ekþisi. |
|
|
ham cevizden, yeþil kabuðu türlü iþlemlerden geçirilerek yapýlýr. |
|
Hamur, fýstýk, þeker, tereyaðý, kaymak (fýrýnda piþer). |
Kilis, Nizip(G.Antep) |
taze peynirli tel kadayýf (sýcak yenilir). |
|
un, irmik, antep fýstýðý, zeytinyaðý, köpük helvasý (çöven köpüðü). |
|
kaynatýlýp kendi kendine soðutulmuþ süt ve dövülmüþ kuru incir.
|
|
Turunçgiller, þeker |
|
sýrýk domates, badem, susam, kaymak, limon ve þeker.
|
|
kabak, þeker, limon, tahin ya da ceviz (hatay usulü). |
|
patlýcan, þeker, vanilya ve limon.
|
|
|
|
|
|
|
25 Mart 2024 -01 Nisan 2024
|