|
kýrmýzý mercimek, nane, sarýmsak, soðan, baharat. |
|
kuzu kelle, kuzu paça, kuzu kemiði,
(Ýsteðe göre sarýmsak, biber, limon, sirke) |
|
Has, bulgur, yoðurt, taze tarhun |
|
|
patlýcan, kebap kýymasý, domates, biber, sarýmsak, salça |
|
patlýcan, sarýmsak, kuzu eti, domates, biber, salça, baharat, |
|
pazý, býçak kýymasý, soðan, bulgur, salça, baharat, maydanoz |
|
O?lak |
|
dövme, horoz eti, soðan, baharat, tereyaðý,nohut |
|
Dana incik, enginar, limon, dereotu, un, erik, zeytinya |
|
koyun baðýrsaðý, bulgur, soðan, baharat ve kuzu eti, biber ve domates salçasý. |
|
Kuzu eti, erik, taze baþ sarýmsak, domates ve biber salçasý |
|
bulgur köftesi,nohut,kuzu eti,yoðurt,nane, kabak |
|
Kenger, nohut, kuzu eti, yoğurt, hasbir |
Diyarbakır |
kurutulmuþ patlýcan veya biber, býçak kýymasý, pirinç, bulgur, nane, soðan, sarýmsak. |
|
|
bulgur, soðan, reyhan, yoðurt, zeytinyaðý. |
|
kereviz, pýrasa, patates, havuç, maydanoz, yumurta, kabak, sarýmsak, un. |
|
Al biber,ceviz,yoðurt,sarýmsak,fasulye. |
|
bakla, soðan, sarýmsak, zeytinyaðý. |
|
|
|
Enginar, pirinç, sýzma zeytinyaðý, dereotu, maydanoz,çam fýstýðý |
Ege,Akdeniz |
Nohut, kiþniþ, soðan, sarýmsak,yumurta,susam,bakla |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
180 gr. Kuþbaþý þiþ, közlenmiþl domates üzerine, taze biber, maydanoz, tereyaðý, karabiber. |
|
|
pirinç, tereyaðý, et suyu. |
|
Börülce, bulgur, soðan, salça, zeytinyaðý,kuru domates,kuru biber, |
|
hamur, pirinç, kuþ üzümü, çam fýstýðý, badem, tavuk-horoz eti, soðan, tereyaðý. |
|
|
Domates, taze biber, sarýmsak, maydanoz, soðan, nane, sumak, pul biber, nar ekþisi, zeytinyaðý |
|
Zahter, maydanoz, soðan, kýrmýzý biber, zeytinyaðý, nar ekþisi. |
|
|
ham cevizden, yeþil kabuðu türlü iþlemlerden geçirilerek yapýlýr. |
|
Hamur, fýstýk, þeker, tereyaðý, kaymak (fýrýnda piþer). |
Kilis, Nizip(G.Antep) |
taze peynirli tel kadayýf (sýcak yenilir). |
|
un, irmik, antep fýstýðý, zeytinyaðý, köpük helvasý (çöven köpüðü). |
|
Güllaç,ceviz, süt, þeker |
|
|
|
Yerli Ke?i S?t? (Kara Ke?i), salep, ?eker |
|
kaynatýlýp kendi kendine soðutulmuþ süt ve dövülmüþ kuru incir.
|
|
Turunçgiller, þeker |
|
baklava türü. |
|
kabak, þeker, limon, tahin ya da ceviz (hatay usulü). |
|
patlýcan, þeker, vanilya ve limon.
|
|
Kadayýf hamuru,sahan kaymaðý,tarçýn,þeker.
|
Kilis |
|
Bahar Yeþillikleri |
|
|
|
25 Mart 2024 -01 Nisan 2024
|