 |
 |
 |
 |
 |
Salı, 21 Mart 2017 |
Servis Saatlerimiz 11:00-22:00 arasındadır. |
 |

|
Yılanotu, yoğurt, dövme |
Maraş, Osmaniye-Bahçe |
Kırmızı mercİmek,nane,sarımsak,soğan,baharat. |
|
Kuzu kelle |
|

|
Kuzu eti, kazayağı, mısır yarması, un , limon, soğan, baharat, |
|
Kuru patlıcan, kuru domates, patates, salça, kuzu eti, baharat |
|
Dana incik, enginar, limon, zeytinyağı, iç bakla |
|
Kuzu eti, taze sarımsak, baharat, salça, ekşi |
|
Koyun bağırsağı, bulgur, soğan, baharat ve kuzu eti |
Nizip(G.Antep) |
Pirinç, koyun eti ve kıyması, süzme yoğurt, nohut, nane. |
G.Antep |
Kurutulmuş patlıcan veya biber, bıçak kıyması, pirinç, bulgur, nane, soğan, sarımsak. |
G.Antep |

|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|

|
Bulgur,soğan,yoğurt |
Güneydoğu |
Pazı, taze lor, bulgur, baharat, tereyağı |
Bayburt |
Kabak, soğan, sarımsak, yumurta, un |
|
Bamya, soğan, havuç, zeytinyağı |
|
Ispanak, pirinç, nohut, yoğurt, al biber, nane, sarımsak |
|
Enginar, pirinç, soğan, dereotu, nane, zeytinyağı |
|
|
|
Bakla, nohut, kişniş, maydanoz, soğan, sarımsak |
Orta Doğu |

|
Közlenmiş patlıcan, biber, domates, sarımsak ezme hâline gelir, üzerine kıyma, kuşbaşı ya da tavuk konulur, tereyağı ve biber ilâve edilir. |
Çiya |
Kıyma veya kuşbaşından yapılır. Közlenmiş domates ezme hâline getirilir, üzerine kebap konur. |
G.Antep |

|
|
Anonim |
Firik, sarımsak, nohut, baharat |
|
Hamur, pirinç, kuşüzümü, çam fıstığı, badem, tavuk-horoz eti |
Siirt |

|
Sanmsak ya da soğan, domates, biber, maydanoz, nane, ekşi (isteğe göre zeytinyağı). |
Güneydoğu ve Doğu Akdeniz |
Kekik, maydanoz, soğan, kırmızı biber, zeytinyağı, nar ekşisi. |
Doğu Akdeniz |

|
Ham cevizden, yeşil kabuğu türlü işlemlerden geçirilerek yapılır. |
Antakya, Kıbrıs |
Hamur, fıstık, şeker, tereyağı, kaymak (fırında pişer). |
Kilis, Nizip(G.Antep) |
Taze peynirli tel kadayıf (sıcak yenilir). |
Antakya |
Un, çöven kökü, antep fıstığı, irmik |
Doğu Akdeniz |
|
|
Kaynatılıp kendi kendine soğutulmuş süt ve dövülmüş kuru incir. |
Samsun-Bafra yörükler köyü |
Turunçgiller, şeker |
Hatay |
Kabak, şeker, limon, tahin ya da ceviz (Hatay usulü). |
Hatay |
Patlıcan, şeker, vanilya ve limon. |
Suriye, Hatay |

|
|
|
|
|
23-30 Nisan 2018
|
 |
|
|
|
 |