 |
 |
 |
 |
 |
Pazartesi, 20 Mart 2017 |
Servis Saatlerimiz 11:00-22:00 arasındadır. |
 |

|
Kırmızı mercİmek,nane,sarımsak,soğan,baharat. |
|
Amasya tarhanası, sarımsak, soğan, nane, mercimek, yoğurt
|
Amasya |
Kuzu kelle |
|

|
Lahana, kıyma, çam fıstığı, kuş üzümü, pirinç, soğan, limon, baharat |
|
Enginar, kuzu eti, arpacık, soğan, limon, havuç, dereotu |
|
Kuzu eti, süzme yoğurt, nane, sarımsak, bakla, yeşil soğan, nohut |
|
Kara lahana, bıçak kıyması, pirinç, soğan, sarımsak, baharat |
|
Bulgur köftesi, kavurma, soğan, sarımsak, salça, nohut, baharat, reyhan |
|
Kuzu incik, marul, taze soğan, taze sarımsak, rezene, maydanoz, baharat, havuç |
|
Kuru patlıcan, biber, soğan, sarımsak, kabak, patates, havuç, kuzu eti, baharat |
|
Koyun bağırsağı, bulgur, soğan, baharat ve kuzu eti |
Nizip(G.Antep) |
Kurutulmuş patlıcan veya biber, bıçak kıyması, pirinç, bulgur, nane, soğan, sarımsak. |
G.Antep |

|
Bulgur,soğan,yoğurt |
Güneydoğu |
Kabak, soğan, sarımsak, yumurta, un |
|
Ebegümeci, salça, soğan, zeytinyağı |
|
|
|
Bakla, nohut, kişniş, maydanoz, soğan, sarımsak |
Orta Doğu |
Ispıt, soğan |
Bolu |

|
Közlenmiş patlıcan, biber, domates, sarımsak ezme hâline gelir, üzerine kıyma, kuşbaşı ya da tavuk konulur, tereyağı ve biber ilâve edilir. |
Çiya |
Kıyma veya kuşbaşından yapılır. Közlenmiş domates ezme hâline getirilir, üzerine kebap konur. |
G.Antep |

|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|

|
|
Anonim |
Bulgur, zeytinyağı, biber salçası, kuru baş biber, soğan, nohut, kimyon |
Antakya-Şenköy |
Hamur, pirinç, kuşüzümü, çam fıstığı, badem, tavuk-horoz eti |
Siirt |

|
Sanmsak ya da soğan, domates, biber, maydanoz, nane, ekşi (isteğe göre zeytinyağı). |
Güneydoğu ve Doğu Akdeniz |
Kekik, maydanoz, soğan, kırmızı biber, zeytinyağı, nar ekşisi. |
Doğu Akdeniz |

|
Ham cevizden, yeşil kabuğu türlü işlemlerden geçirilerek yapılır. |
Antakya, Kıbrıs |
Hamur, fıstık, şeker, tereyağı, kaymak (fırında pişer). |
Kilis, Nizip(G.Antep) |
Taze peynirli tel kadayıf (sıcak yenilir). |
Antakya |
Un, çöven kökü, antep fıstığı, irmik |
Doğu Akdeniz |
|
|
Kaynatılıp kendi kendine soğutulmuş süt ve dövülmüş kuru incir. |
Samsun-Bafra yörükler köyü |
Turunçgiller, şeker |
Hatay |
Kabak, şeker, limon, tahin ya da ceviz (Hatay usulü). |
Hatay |
Patlıcan, şeker, vanilya ve limon. |
Suriye, Hatay |

|
|
|
|
|
23-30 Nisan 2018
|
 |
|
|
|
 |